Givers

Woaaaaaaaaaaaa hoe cool de scouts start terug! Dat wilt zeggen terug elke zondag weg van die zagende klagende rotouders (moppie) en terecht komen bij de nog beujere leiding aangezien onze taak gewoon jullie entertainen is en wij daar kei slecht in zijn. Misschien moeten we gewoon met zen allen naar de chiro stappen en daar wat gaan spelen met macrame. Neenee het is geen waar. We zullen het gewoon houden bij de oude rituelen. Elke zondag naar de scouts komen en hier dingen doen die je thuis nooit zult mogen doen. Dit jaar gaan we wel wat beuj moeten doen. We hebben namelijk wat coole en wat minder koele afspraken voor jullie.

  • Vanaf dit jaar #primeur worden de leden en leiding die een totem hebben niet meer aangesproken met hun naam maar hun totemdier. Dus eigenlijk weet niemand wie Bart is en heet deze leider stekelvarken.
  • Perfect uniform is altijd een must. No excuses. Vergeet je jouw das, hemd… das pech dan moede weg. Hihi rijmpje. Nee het is tijd dat jullie wat discipline krijgen en dat gaat niet gebeuren door gewoon eens 100 keer te pompen (ik kan het weten). Niet in orde = naar huis achter uniform. Gelukkig krijgt iedereen 2 jokers.
  • We verwachten iedereen altijd met de fiets. Zelf Lander ;) stel je voor dat we nu eens een wedstrijdje fietsen doen tegen elkaar? Dan wint dienen stoeren altijd. Onze optie dan? Hem af zijn trottinette duwen. Want valsspelen is ook spelen.
  • N’en mobile phone of ook wel GSM moet je niet bij hebben voor onze activiteiten. Heb je hem bij? Geef hem dan best af zodat wij die veilig kunnen opbergen voor dat er gejank is dat er iets mee is of dat hij ergens in de modder ligt.

De leiding

Jammer genoeg moeten we jullie dit jaar opschepen met papa Bart en energiebom Jenny-Lee.

Das eigenlijk gek en gekker bij elkaar. Die ene heeft haast nooit tijd en dienen anderen eigenlijk ook niet. Daarom staan wij ideaal bij de meest luie tak. Met andere woorden we gaan jullie opleiden tot de meest sportieve, hardwerkende givergroep die er ooit geweest zal zijn! En afzien zult gij! Tot blijtens toe. PRANK. We kijken er naar uit om samen leiding te geven aan de takers (snapte in het Engels is dat het omgekeerde van givers).

Gelukkig hebben wij als leiding ook wat goede voornemens voor dit scoutsjaar:

  • Bart komt dit jaar eens zonder jenever of limoncello naar een leidingsvergadering. Want ja, das soms zo saai dat je gewoon wat van die speciale vloeistof nodig hebt.
  • Jenny-Lee gaat wat minder proberen geilen op de givers aangezien ze er nu leiding van is.
  • J-L probeert haar in te houden met haar #’s bij het schrijven van het giverdeel.

Bart (Stekelvarken) AKA wikibart

Deze gekkerd is nen echten werkmensch. Als je ooit es wat geld nodig hebt moet je dus bij deze meneer zijn. (Letterlijk) Hij kan nogal onverwacht uit de hoek komen en slaat soms zomaar eens in de slappe lach voor nen minuut of 10. Hij heeft nogal nen groten mond maar gelukkig heeft hij ook wel een klein hartje en ziet hij (bijna) iedereen graag (behalve Stef). Dus als er iets zou zijn heeft hij de perfecte schouder om op te wenen. Deze ladieboy maakt de beste lasagne van heel uustekloo dus misschien moeten we eens dreigen dat hij lasagne maakt voor de hele givertak of we moeten hem elimineren uit deze groep. Nee gek we zouden hem niet kunnen missen. Deze quizmaster is niet te onderschatten. Daag hem niet uit want hij verslindt je met al zijn parate kennis en durft je wel al eens op je plaats te zetten daarmee. De gouden tip als Bart slecht gehumeurd is? Begin een liedje van ABBA te zingen. Of geef hem drank zodat hij niet op Jasper zijnen kop moet kijken#wieisjasper?

Jenny-Lee (Gedreven Tupaja) #takleidster

Ons Lieke komt es een jaartje bij de grote kindjes spelen. Gasten, laten we afspreken dat we eerst doen alsof ze welkom is, maar dan gaan we ze eens een leske leren! Nee nee, ons Lieke is een topwijf! Voor al uw advies om jongens te versieren, moet je bij haar zijn. Ze heeft zo haar eigen methodes… Ons Lieke is een echt spring-int-veld die er klaar voor is om de kapoentjes gedag te zeggen en haar tanden in de givers te zetten. Letterlijk. Ze zou er wel een paar kunnen op eten!

Ons Lieke omschrijven in drie woorden? Acrobatisch! Goedlachs! WAT EEN POEP! Oei, dat zijn er meer dan drie? Dan kies ik voor Sympathiek!

Zondag 6 oktober 14:00–17:00

Bart heeft de eer om het eerste tekstje te schrijven, dus gaan we ons best eens doen:

Lieve leden, vandaag heeft Jenny-Lee haar overslapen, waardoor ze de bus heeft gemist naar Schatteneiland! HELP! Want zo kunnen we nooit de geheime schat van de lolly-pony’s terugbrengen en de wereld van de schaduwen redden. Gelukkig heeft Bart een stuk van de schatkaart teruggevonden, waardoor we de weg naar Schatteneiland kunnen zoeken. Zoeken jullie mee met ons? Kom dan zeker deze zondagmiddag naar het scoutslokaal. Als je mee zoekt, krijgen jullie een zoete beloning achteraf! Hiihiihii

Zondag 13 oktober 14:00–17:00

OK jongens, kapoenengezever achter de rug, tijd voor het echte werk!

13 oktober is de 286ste dag van het jaar (287ste dag in een schrikkeljaar) in de gregoriaanse kalender. Hierna volgen nog 79 dagen tot het einde van het jaar. 2010 - De 33 mijnwerkers die na een tunnelinstorting ingesloten zaten in een mijn in de Atacama-woestijn in Chili worden na 69 dagen insluiting één voor één bovengehaald. Moesten jullie opgesloten zitten, wie zou het eerste opgegeten worden? Ik zou wel een onderboutje van ons Lieke willen proeven.

Vrijdag 18 oktober 19:30–22:30

18 oktober is de 291ste dag van het jaar (292ste dag in een schrikkeljaar) in de gregoriaanse kalender. Hierna volgen nog 74 dagen tot het einde van het jaar. 1898 - Puerto Rico wordt in bezit genomen door de Verenigde Staten. 1908 - België annexeert de Kongo-Vrijstaat. De wereld heeft iets met 18 oktober en annexeren. We gaan deze avond kijken of jullie wel goed zijn in zaken overnemen, afnemen, stelen en bedriegen.

Zondag 27 oktober 14:00–17:00

27 oktober is de 300ste dag van het jaar (301ste dag in een schrikkeljaar) in de gregoriaanse kalender. Hierna volgen nog 65 dagen tot het einde van het jaar. Tellen we af tot we jullie niet meer hoeven te zien? Nee hoor, van waar komt dat idee nu? 1858 - Theodore Roosevelt, 26e president van de Verenigde Staten (overleden 1919). Teddy Roosevelt, den originele BAD-ASS. In 1912 tijdens campagne voor presidentsverkiezingen werd hij, bij het verlaten van zijn hotel op weg naar het Milwaukee Auditorium waar hij een rede zou houden, geraakt door een kogel afgevuurd door John Flammang Schrank. De kogel was dwars door zijn dubbelgevouwen vijftig pagina’s dikke redevoering en zijn stalen brillenkoker heen gegaan en was blijven steken in zijn borst. Omdat hij geen bloed ophoestte, concludeerde Roosevelt terecht dat zijn longen niet geraakt waren en liet zich pas onderzoeken in het ziekenhuis, na het houden van zijn anderhalf uur durende toespraak. Onderzoek wees uit dat de kogel 76 mm diep zat, maar niets vitaals had geraakt. De kogel werd niet verwijderd, omdat opereren gevaarlijker leek. De lange rede had mede zijn leven gered. Kunnen jullie een kogel door jullie lichaam verdragen? Of houden we het bij propjes wc-papier?

Zondag 3 november 14:00–17:00

3 november is de 307de dag van het jaar (308ste dag in een schrikkeljaar) in de gregoriaanse kalender. Hierna volgen nog 58 dagen tot het einde van het jaar. 1534 - Koning Hendrik VIII van Engeland wordt hoofd van de Anglicaanse Kerk. 1591 - Kroning van Paus Innocentius IX in Rome. Op 3 november heeft de wereld wel iets met religie. Vandaag spelen we paters en nonnen! We verdiepen ons in de clerus van vandaag. Wie zijn onze hedendaagse helden? Naar wie kijken we op? Of wie zien we liever verbranden in de hel?

Zondag 10 november 14:00–17:00

10 november is de 314de dag van het jaar (315de dag in een schrikkeljaar) in de gregoriaanse kalender. Hierna volgen nog 51 dagen tot het einde van het jaar.

1864 - Laagste etmaalgemiddelde temperatuur −1,6 °C

1977 - Hoogste etmaalgemiddelde temperatuur 14,7 °C

1864 - Laagste minimumtemperatuur −5,3 °C

1977 - Hoogste maximumtemperatuur 17,7 °C

Wat een temperaturen! En dan zeggen ze dat de poolkappen smelten? Ik weet niet meer wat te geloven en wat nog wel. Al fake news! Over fake news gesproken, ik hoorde dat Bart met een paar implantaten zit en Jenny got a nose job! OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOH!

Sike, tis technieken

Maandag 11 november

Natuuuuuuurlijk. Tis geen schole. Maar weten jullie eigenlijk wel waarom jullie geen school hebben? Laten we met zen allen een misje meepakken en nen goeien hostie eten zodat de leiding daar niet alleen voor schut staat maar er ook een paar voorbeeldige givers aanwezig zijn. MEER INFO VOLGT!!

Zondag 17 november 14:00-17:00

We steken het eiland in de fik manneeee! Vandaag is het de “ik pest mijn broer dag”. Liam mag zijn broer de hele tijd storen tijdens het leiding geven. Marie mag Stef chanteren met Stef zijn domme quotes. Aline kan Elias plagen door uit te halen over zijn voetbalkunsten... tis dus eigenlijk pest de leiding dag. Behalve ons he ;)

Zondag 24 november 14:00-17:00

Aangezien Jenny-Lee nog maar juist een ongeval heeft gehad met haren chevi moeten we jullie misschien eens een les EHBO geven. We leren jullie deze vergadering alles wat je NIET moet doen als er een ongeval gebeurt. En ja, ‘t zal zelf met nen zelfgemaakten brancard enal zijn.

Zaterdag 30 november 19:30-22.30

Halloween, de beste tijd van het jaar. Deze vergadering moeten we ons eindelijk eens niet optutten en kunnen we gewoon ons zelf zijn. We ontdekken de ware aard van al onze givers. Vampires VS werewolves. Precies twilight hier. Wie offert er zich op om gebeten te worden door Edward?  #horny #kwijlkwijlkwijl

Vrijdag 6 december 20:30-22:00

Oooooooh joepieee sinterklaas is in het land! Vandaag kunnen jullie allemaal op de sint zijn schoot gaan zitten en vertellen hoe flink jullie zijn geweest. Oh oei, eventjes vergeten dat ik bij de givers sta en niet meer bij de kapoenen. Okey eventjes realistisch. Wie wilt er nu bij de sint? Dienen vent is eigenlijk nen turk die ervan profiteert dat kleine meisjes op zijnen schoot komen zitten #pedofiel nog nooit iets hard gevoeld onder dat kleed als je op zijn schoot ging gaan zitten?

Zondag 15 december 14:00-17:00

Vandaag doen we nen try not to laugh challenge. Let’s start with this one.

Zondag 22 december 14:00-17:00

You are the dancing queeeeeeeeeen. Serieus. Dancebattle op the loki tot bloedens toe. Let’s do it let’s dance yeahhhh. Can’t stop the feeeelingggg! So just dance dance dance. Shut up and dance with me. Met real streching op zen Jenny’s met als achtergrondzangeres? ONS MARIEEEEEEEEEEE. Wie zorgt er voor de catering? Het zal toch wel Emmely zijn zekers. Okee nee we doen dit niet want ik weet dat de jongens dit toch nooooooooit aandurven. Daarom dorpspel vandaag. Be there or be nen onozeleir.

Zondag 12 januari 14:00-17:00

Komt nu maar allemaal terug want we zijn er weer! De feestdagen zijn voorbij dus zullen we der wat kilo’s af moeten smijten. Wat doen we vandaag? 3 uur lang toerkes lopen rond de piste.

Bij vragen, problemen of opmerkingen kunnen jullie altijd terecht bij de groepsleiding of bij:

Houtekietgivers@gmail.com

Jenny-Lee (takleidster):      0475211475

Bart:                                    0477563820