Jonggivers

Ja ja… hier zijn we weer! Alle examens zijn voor jullie achter de rug. We kunnen er weer vol tegen aan voor het 2de semester van het scoutsjaar. We gaan weer veel leute maken en nog 3 maanden en de lente is daar ook weer dus dat betekent meestal goed weer. JEEEEEEEEJ! Dus goed weer, zotte activiteiten en vrienden… wat moet ne mens nog meer hebben.

Zondag 19 januari 14:00 – 17:00

1 voor allen en allen voor 1! Vandaag is samen werken de boodschap! Enkel zo overleven jullie het bosspel... O ja; vergeet je fiets niet of het is à pied naar 't bos.

Zondag 26 januari 14:00 – 17:00

Vandaag is de enige weg die we kennen rechtdoor! Hopelijk is iedereen voldoende uitgeslapen en er klaar voor!

Zondag 2 februari 14:00 – 17:00

Leiding vs leden... wie O wie zal winnen? Eet maar een extra boterham met paté want het zal nodig zijn.

Zondag 9 februari 14:00 – 17:00

Het is bijna Valentijn! Maar Cupido is zijn pijl en boog verloren, maar samen helpen we deze verstrooide engel alles terug te vinden!

Zondag 16 februari 14:00 – 17:00

Sluipen, klimmen, aanvallen...

Vandaag zitten jullie bij de Cadettenschool!

Geef acht Jonggivers!

21 februari-23 februari

Zie ik dat nu goed?

Drie dagen scouts, allee tis te zeggen twee en een half ongeveer. Maar dat is eigenlijk hetzelfde dussss dat betekent WEEEEEEKKKKEEEENDDD!!!! EN er is nog meer, voor de eerste keer ooit in de gehele scoutsgeschiedenis zeggen we nu al waar we naartoe gaan. We gaan naar de Tweebuffelsmeteenskootmorsdoodgeskietfontein dat ligt in het zuiden van Afrika (Zuid-Afrika dus).

Verdere informatie volgt nog via e-mail.

Zondag 1 maart 14:00 – 17:00

1 maart, de dag van de arbeid is eigenlijk pas 2 maanden later maar heute wir gehen ein bisschen arbeiten. ARBEITEN ARBEITEN ARBEITEN!!! Maaaar er is nog veel meer aan 1 maart, wisten jullie dat het de dag na 29 februari is en de dag voor 2 maart. Weeral wat bijgeleerd hoor ik jullie denken, een bedanking aan de leiding voor deze bewezen diensten is dus wel op zijn plaats. Breng dus maar wat lekkers mee naar de scouts om dan af te geven aan jullie allerliefste leiding.

Zondag 8 maart 14:00 – 17:00

EWA NIFFO’S (zoals Juul en Luka zouden zeggen). Vandaag een spel over jongerentaal. Breng al je drarries mee naar deze vergadering en dan gaan we een mega swag awesome lit epic spel spelen. ’t Is misschien awkward dat de leiding nu ook jullie taaltje spreekt maar stiekem willen we allemaal zoals jullie zijn sksksk. We gaander dus ne gekke fissa van maken wanttt de fissa is LIT.

Zaterdag 14 maart 19:00 – 21:30

Vandaag zaterdag en wat doen mensen zoal op ne zaterdag? Het antwoord is simpel… FEEEEESSSTEEENNNN!!! Lekker veel colaatjes drinken, chips eten, naar mega luide muziek luisteren en niet te vergeten schudden met dat kontje snollebolleke! Maar dat doen we niet, we spelen gewoon een leuk avondspelletje.

Zondag 22 maart 14:00 – 17:00

SHIT MOAT weeral scouts, dat begint hier wel wat veel te worden hé. En daarom nemen we vandaag een rustdag. BAAAA PRANKKK we gaan een stadspel spelen, allee nee, een dorpsspel maar eigenlijk ook dat niet want Oosteeklo is meer een godvergeten boerengat dus ‘t is gewoon een Oosteeklo spel. DUSSS bicyclettjen mee en gaan met die banaan.

Zondag 29 maart 14:00 – 17:00

Nog 100 dagen en dan zijn we 100 dagen verder. Zot hé! Maar op 100 dagen kan der veel gebeuren en daarom moeten we vandaag al beginnen met het beschermen van onze maatschappij want over 100 dagen kan het al te laat zijn. We bouwen een muur rond Oosteeklo, net zoals Trumpie dat wil doen rond Amerika. MAAAR we gebruiken natuurlijk geen stenen om die muur te bouwen. Wat dan wel?!?! DUPLO blokken!!!! JEEEUUUUJJJJ nen echte DUPLO battle tussen de invallers van Oosteeklo en jullie jonggivertjens, allemaal komennnnnn!

Zondag 5 april 14:00 – 17:00

Samen staan we sterker maar vandaag sta je er alleen voor! Maak je borst maar al nat, trek je vuilste kleren maar aan en zet maar je schrap!

Zondag 12 april 14:00 – 17:00

Vandaag gaan we op jacht! We hoorden dat er een haas op de los is...

Zaterdag 18 april

Los Marginalos #pechgehad #julliezijnnogtejong #phahaha #fiestjheeeee!!! #gelukkigiserMiniMarginalos

Zondag 26 april 14:00 – 17:00

Na observaties op survivalweekend zagen we dat er nog wat werk aan de winkel is voor dat jullie op kamp vertrekken! Vandaag oefenen we onze technieken in samen met de givers! Zorg dat je erbij bent als je voorbereid op kamp wil gaan!  

Zondag 3 mei 14:00 – 17:00

Conquest: we gaan ervoor! In deze battle of the year bekijken we wie zichzelf een echte scout mag noemen!

Zondag 10 mei (uren volgen)

Joooooow. Dat is iets wat je deze prachtige dag veel zal kunnen zeggen. Want we gaan met veel zijn. Woooooehooooooew! Ik hoor het jullie al denken ‘hoe weten jullie dat we met veel gaan zijn?’ Awel hou u klaar hé… Hier komt het… Het is DISTRICTSVERGADERINGGGGGGGG!!! Dus smeer uw stembanden maar al in om veel ‘Jooooow hallooooow goeiedag’ te kunnen zeggen.

Zondag 17 mei 14:00 – 17:00

17 mei… Wat een dag. De dag waarop de Canadese metropool Montreal gesticht is, de dag waarop Adolf Sax zijn patent voor de saxofoon aanvroeg, de dag waarop de Duitsers Brussel bezette tijdens de 2de wereldoorlog, de dag waarop Martin Luther King Jr. zijn vader naging door aan het Lincoln memorial voor een grote massa volk te spreken, de dag waarop de hoogste spanning ooit wordt opgewekt (3,125*10^8 V) en de dag waarop de WHO homoseksualiteit van de geestesziektenlijst schrapt. Nu ook de dag waarop wij jullie kennis gaan testen. Bereid je maar voor op… De Slimste Jonggiver ter Wereld!

Zondag 24 mei 14:00 – 17:00

Ja mannekes en dames ook natuurlijk. Vandaag is DE dag. De dag waarop de Belgische regering in 1921 het recht op staken verleent aan alle Belgen. Natuurlijk moeten jullie daar weer gebruik van maken… Dus na dagen, wat zeg ik weken, maanden, jaren staken. Plooit de leiding en laten we een regel vallen. Niet zomaar een regel… De regel die zegt dat je tijdens de scoutsvergadering je gsm moet afgeven. Dus maakt nu allemaal dat ge uwen gsm bij hebt verdomme. Liefst van al met een volle batterij. Ah en als ge met azo een machien me 2 wielen, een stuur en pedalen komt zou dat lief, leuk en schattig zijn.

Zondag 31 mei 14:00 – 17:00

Het is weer zover de laatste vergadering van het scoutsjaar. Voor sommigen de laatste als jonggiver, voor anderen…niet hé. Eh ja anders hebben we volgend jaar geen jonggivers meer. Maaaaaar op deze laatste vergadering gaan we der nog is een goeie lap op geven. Allee de leiding toch… Maar goed vandaag spelen we een mega zot spel me zo klanken. Hoe noemt da nu weer...? Ah ja MUZIEK!!! Dus vlak voor dat je naar de scouts komt, passeer je best nog eens langs de brandweer zodat je je oren kan laten uitspuiten. Dan hoor je de muziek goed hé. ;) En zoals mijn lieftallige mama zou zeggen ‘Ga maar met uwen Harry ter tem zelve naar de scouts’ anders gezegd ‘je hebt u fiets nodig’.

11 juli–21 juli

JIPLAAAAAAAA het is weer zo ver: KAMP!! Ja ja weer allemaal gezellig in een stinkende tent kruipen, eten me goed veel kampvitamientjes moeten fretten, op een wankelende hudo moeten kakken, ja zo gaan we nog efkes door hé. MAAAAR… Ook gezellig samen zijn en zotte dingen doen. Dus hou u maar al vast aan de takken van de bomen. Zoek wel een dikke tak anders kraakt hij af. Dat willen we niet hé. Maar later volgt er meer info. In een brief, een mailtje, misschien wel met de fax. Dat laatste is wel nog wat van de oude stempel. Maar ook vintage!! En ik heb van horen zeggen dat dat de laatste tijd weer in is. Zot he! Ja jow slu

Verdere informatie volgt nog op onze kampinfoavond!

Contactgegevens

Bij vragen en eventuele problemen aarzel niet om ons te contacteren!

Via mail: houtekietjonggivers@gmail.com

Telefonisch:

Arthur (takleider):       0495 53 72 43

Elke:                             0472 08 61 34

Elias:                             0473 59 54 12

Ackaya:                         0476 02 99 91