Kapoenen

Lieve kapoenen!

Het is weer zover de scouts gaat opnieuw beginnen, JOEPPIEEE!!!

2019 zal een fantastische jaartje worden toch? Hmmmm 2019?? Klopt dit??? Is het niet 2018?? 2025?? OHNEEEEE oepsie de leiding weet het niet meer zo goed. Wie zijn geheugen is er nog tiptop in orde na al die feestmaaltijden en te veel cadeautjes van de kerstman??! En natuurlijk ook nog nieuwjaarscadeaus? We vliegen er al direct in dus hou jullie maar al vast klaar voor een leuk jaar!

Vrijdag 17 januari 18:30 - 20:00

Vandaag spelen we weer een fantastisch avondspel. Vanavond testen we de sluipvaardigheden van onze leden. Doe maar alvast jullie camouflagekledij aan zodat we jullie niet zien. Wij brengen alvast onze verrekijkers en radarsystemen mee zodat jullie niet aan ons ontsnappen.

Zondag 26 januari 14:00 – 17:00

Vandaag koloniseren we als echte Koning Leopold II de Begijnenakker. Het is aan jullie om op een zo listig mogelijke manier zoveel mogelijk gebieden van de andere kapoenen te veroveren. Maar kijk uit voor de gevaarlijke struikrover!

Zondag 2 februari 14:00 – 17:00

Kunnen jullie al elke letter van het alfabet schrijven? Dit gaat de leiding vandaag uitzoeken in het groot Dictee der Nederlandse Taal. Dit zal niet zo saai zijn als op school, maar op een scoutswijze die suuuuuuper tof is!!!

Zondag 9 februari 14:00 – 17:00

Vandaag gaan we eens testen of jullie goed in teams kunnen samenwerken. Deze namiddag gaan we levend kwartet spelen! We hopen dat jullie er allemaal zullen bij zijn want Fleur Kleur mist jullie!!

Vrijdag 14 februari 18:30 – 20:00

Beste kapoentjes, zien jullie ook al die verliefde vlinders??? Natuurlijk niet die zitten in je buik!

Wie van onze kapoentjes geeft al een vriendinnetje of vriendje??

Wie van onze kapoenen is het best in liefdesspelletjes?

MAAAAARRRR…… Valentijn is niet altijd even mooi jammer genoegd …. Dit jaar heeft cupido ruzie met de God van de haat!!!! AAAAAAAA …. Die heeft al zijn liefdespijlen afgepakt en verstopt, help jij cupido mee om ze weer allemaal te vinden en de ruzie op te lossen??!!

Haal je beste liefdesblik maar op jullie gezicht tevoorschijn!

Vrijdag 21 februari – zondag 23 februari

WE GAAN OP WEEEEEEEKEND!!!! Ja zeker ook dit jaar kunnen jullie in plaats van een namiddag een volledig weekend het beest uithangen met jullie favoriete leiding. Waar we naar toe gaan is voorlopig nog een verassing maar we kunnen jullie al vast beloven dat het onvergetelijk zal zijn.

Meer info volgt nog via e-mail!

Zondag 1 maart 14:00 – 17:00

Vandaag dagen we jullie uit! We zullen testen wie nu eigenlijk de beste zijn, jullie of wij, de leiding. Begin maar te trainen!

Zondag 8 maart (uren volgen)

Vandaag mogen jullie de hele straat volkladden met stoepkrijt!

Zondag 15 maart 14:00 – 17:00

Wie o wie is er nu eigenlijk beter? De jongens of toch de meisjes?

Deze zondag gaan we een grote estafetterace spelen en zo kunnen jullie bepalen wie er de beste is! Wij kijken er alvast naar uit!

Zondag 22 maart 14:00 – 17:00

Het spel van vandaag is een groot geheim, dat we zelfs niet via dit boekje mogen communiceren. We zijn op zoek naar de grootste detective die de scouts ooit heeft gekend sinds Stanley Stekker de code van het sleutelkluisje wist te kraken in 2017…. ZONDER TE KIJKEN!

Zondag 29 maart 14:00 – 17:00

Oh owww… haal maar alvast jullie vuilste kleren uit de kast, want deze zondag zal het een heel kleurrijke en vuile namiddag worden!

Zondag 5 april 14:00 – 17:00

Vandaag wordt het een zonnige dag.

We vrezen niet voor lang want er is iet verschrikkelijks gebeurt op ons scoutsterrein …. De stoute heks “Fiona” geeft een vloek uitgesproken dat het voor altijd zou regenen op de scouts …. Dat mogen we niet laten gebeuren!

Hé??? We moeten ze tegenhouden en Rozemarijn heeft een geniaal plannetje!!

We gaan namelijk de vloek proberen op te heffen door een anti-vloek te maken (beter gezegd een toverdrankje) jullie helpen ons toch mee???

Rozemarijn, Kleur Fleur, Bas Bos, Stanely Stekker (die wel de Ronde van Vlaanderen moet missen) en Professor Plof staan paraat!

Zondag 12 april 14:00 – 17:00

Vandaag is het Pasen. We zullen de paashaas eens tonen wat we waard zijn. Misschien heeft hij zelfs paaseitjes mee voor ons.

Zaterdag 18 april (uren volgen)

Trek jullie meest marginale outfit maar aan en haal de “Pirato” chips maar uit de kast! Want het is weer Mini Marginalos. Tijd om jullie ouders maar eens te leren hoe je echt een Cola naar binnen kapt en onze arme medewerkers al wat voor te bereiden op het gespuis dat ‘s avond komt.

Zondag 26 april 14:00 – 17:00

Vandaag zullen we de Oosteekloose bossen gaan verkennen. Doe maar allemaal stevige schoenen aan en maak jullie klaar voor een hele middag klimmen, klauteren en rondcrossen in de bossen.

Zondag 3 mei 14:00 – 17:00

Het zonnetje komt er weer door en het wordt wat warmer. Tijd om nog eens onze vuilste kleren aan te doen en op rechtendoortocht te gaan. Dus zeg maar tegen de mama en de papa dat ze de tuinslang best al klaar leggen.

Zondag 10 mei (uren volgen)

Op deze hopelijk mooie zondag mogen jullie zich bewijzen tegenover andere scoutsgroepen. Laat maar eens zien wie de beste kapoenen zijn!

Meer info volgt via e-mail!

Zondag 17 mei 14:00 – 17:00

Vandaag gaan jullie zich niet amuseren op het oude bekende Ter Walle, maar gewoon op straat. Vandaag staat in teken van een eeuwenoude traditie, een ‘speelstraat’. Wie weet mag je je wel gewoon amuseren voor je huis, zonder dat er één auto passeert. Keitof!

Zondag 24 mei 14:00 – 17:00

Bij goed weer mogen jullie allemaal jullie zwemkledij aantrekken voor het tofste waterspel ooit! Bij minder goed weer spelen we lekker binnen!

Zaterdag 30 mei (uren volgen)

Vandaag gaan we ons amuseren in een pretpark! Hiernaar kijkt de leiding elk jaar uit! Hopelijk hebben jullie er zin in!

Meer info volgt via e-mail!

Donderdag 16 juli – Dinsdag 21 juli

JOEPIE!!! WE GAAN OP KAMP!! 6 dagen lang amuseren met je favoriete leiding!

Meer info volgt op onze kampinfoavond!

Contactgegevens

Bij vragen en eventuele problemen aarzel niet om ons te contacteren via houtekietkapoenen@gmail.com

Stanley Stekker (takleider):        0491 07 11 85

Fleur Kleur:                                 0474 12 91 35

Bas Bos:                                       0475 59 69 43

Rozemarijn:                                 0471 64 49 80

Professor Plof:                            0472 72 13 08