Welpen

Dag liefste, stoerste, ondeugendste welpjes!!!

Het nieuwe scoutsjaar is weer begonnen en wordt dit jaar nog leuker, lastiger, spannender en stoerder dan ooit ter voren. Zien jullie het al zitten?? Wij alvast wel!!! Maar wie zijn wij nu precies? Dat kom je verder in dit boekje te weten. Hieronder vind je een mooie oplijsting van welke gekke leiders je dit jaar elke zondag zal zien.

Akela

Deze gedreven wolvin besloot om dit jaar nog een jaartje bij haar welpjes te blijven. Ze kon het dan ook niet over haar hart krijgen om haar kleintjes achter te laten. Daarom zijn we dit jaar nog eens vergezelt door de enige, echte Akela. Zij staat in voor de ordelijkheid en correctheid binnen de welpentak. Deze wolvin is dan ook de georganiseerdste en iets wat stillere van de groep. Maar vergis je niet!! Wanneer ons Akela voor iets gaat, kan ze haar tanden zetten in wat ze wilt. Zijn onze welpjes dan nog wel veilig dit jaar??!! Dat zullen we volgend jaar weten als we kijken of iedereen nog steeds leeft…

King Louie (takleider)

Deze gek uitziende aap is een katje dat je niet zonder handschoenen kan aanpakken. Deze slimme en speelse scoutser beslist om dit jaar de jonggivers achter zich te laten en een jaartje te komen ravotten bij de welpjes. Hij vindt het dan ook heel belangrijk dat iedereen zich te allen tijde inzet voor de spelletjes. Toch zullen de welpjes deze oud-jonggiverleider een beetje scoutesk moeten opvoeden. Wist je dat King Louie verslaafd is aan zijn telefoon. Daar kan hij uren oorlog- en kaartspelletjes spelen. Maar als er 1 iets is dat wij niet doen op de scouts is het spelletjes spelen op de telefoon. NEEEEE hoor!!!!! Wij doen dat liever in het echt. Daarom mogen de welpjes deze leider dit jaar leren hoe hij oorlogspelletjes speelt in het echt!!!!!!

Raksha

Na 3 jaar bij de jonggivers en de givers te staan, besloot Raksha om weer leiding te geven bij de welpjes. Het gemis naar de kleine spruiten was dan ook te groot. Met haar 7 jaar in de leiding zal zij dan ook haar uiterste best doen om de welpjes uit de klauwen te redden van de flauwe mopjes van Kaa en King Louie. Raksha is een echte speelvogel en heeft een groot hart voor haar kleintjes maar laat je niet vangen!!! Raksha is de strengste van de vier.

Kaa

Deze grappige uitziende jonge man is niemand minder dan de grote, almachtige Kaa. Na een jaartje bij de givers te hebben gezeten, heeft Kaa beslist dat de tijd is aangekomen om terug te keren naar de welpjes. De grote givers waren namelijk te gemeen voor hem dus komt hij terug naar zijn mentale leeftijdsgenootjes. Deze jongeman heeft de grootste fantasie van alle leiders te samen. Zijn verhaaltjes zullen de leden doen bulderen van het lachen maar ook laten beven van angst. Nee, nee, nee… Van deze grote man hebben we helemaal niks te vrezen. Integendeel!! Af en toe haalt Kaa wel eens een mopje uit.

Wat staat er dit jaar op de planning??

Zondag 6 oktober 14:00-17:00

Een nieuw scoutsjaar, nieuwe leiding, nieuwe vriendjes. Het is dus hoog tijd om elkaar wat beter te leren kennen. Misschien leren jullie vandaag wel enkele geheimen van jullie nieuwe leiding. Wisten jullie trouwens dat Kaa ooit zijn oorsmeer heeft geproefd en dat Akela en King Louie verliefd zijn? Jaja, Aleka en King Louie zijn een koppeltje, maar niemand mag het weten! Je mag het natuurlijk niet doorvertellen, maar van Raksha en Kaa mag je hen er wel mee plagen. AKELA EN KING LOUIE ZIJN EEN KOPPELTJE!!!!! AKELA EN KING LOUIE ZIJN EEN KOPPELTJE!!!!!

Zondag 13 oktober 14:00-17:00

Akela vond het leuk om deze nacht rond te lopen in het donkere bos. Akela kent dan ook geen angsten. Toen ze in de bomen kroop is ze dan ook haar bril verloren.

Zondag 20 oktober 14:00-17:00

Alles is vredig in de jungle totdat Raksha en Akela een grote groep hyena’s en tijgers zien naderen. Ze slaan alarm en de dieren van de jungle moeten samenwerken om te voorkomen dat ze allemaal ten prooi vallen aan de vijand. De slag om de jungle is begonnen!!!

Zondag 27 oktober 14:00-17:00

Hopelijk zijn jullie helemaal klaar voor het echte werk!!! Wie van jullie is het sterkst? Wie is het slimst? Wie is het sluwst! Wie kan het best samenwerken? Wie heeft het beste geheugen? Dat komen jullie vandaag te weten!

Zaterdag 2 november 19:00-21:00

Gisteren hebben Kaa en King Louie een groot spook gezien in de jungle! Het spook zweefde geluidloos tussen de bomen. King Louie wist dat het spook gevaarlijk was en slaagde erin om het spook in de val te lokken met chocolade. Maar het spook bleek geen echt spook te zijn, maar iemand met een laken over zich. Het was Akela, die haar kleren voor Halloween droeg! Kom dus zeker verkleed naar deze toffe Halloweenvergadering.

Zondag 10 november 14:00-17:00

King Louie heeft een briefje gekregen van de leeuwen dat ze Raksha gevangen hebben. Nu wilt King Louie samen met Akela en Kaa een reddingsmissie starten en Raksha redden door een cursus “geheim agent” te volgen. Maar Kaa en King Louie zijn steeds heel lawaaierig. Horen geheim agenten niet stil en onopvallend te zijn? Helpen onze welpjes Kaa en King Louie hoe ze een geheim agent kunnen zijn en redden jullie dan samen Raksha??

Maandag 11 november

Net zoals elk jaar hebben we ook dit jaar weer de 11 novemberviering. Hopelijk zijn Kaa en King Louie een beetje braaf en gooien ze geen poep naar de pastoor.

MEER INFO VOLGT!!

Zondag 17 november 14:00-17:00

Toen Kaa gisteren door de jungle kronkelde ontdekte hij een grote tempel. Kaa ging op onderzoek uit en kwam tot de ontdekking dat het er vol zit met irritante apen. Hij wilde net weggaan toen hij zag dat er tussen de stenen een verborgen ingang was. Kaa keek naar binnen en zag een grote schat liggen, maar helaas…  Kaa heeft geen armen. ¯\_(ツ)_/¯

Zondag 24 november 14:00-17:00

Groot alarm in het bos!!! Enkele dieren uit de naburige dierentuin zijn ontsnapt uit hun kooien en zitten nu in het bos. In het bos zitten natuurlijk ook de natuurlijke bewoners van het bos, de echte bosdieren. Er wordt gevreesd dat de zoodieren het bos gaan inpalmen, het eten van de bosdieren zullen oppeuzelen, de slaapplaatsen van die dieren zullen innemen… We moeten er dus snel bij zijn en proberen de zoodieren zo snel mogelijk te vangen!!!

Zondag 1 december 14:00-17:00

Raksha en Kaa hebben een doos vol snoepen gevonden, maar de apen willen de doos afpakken. Ze gooien met stront naar hun hoofden. Gelukkig heeft Kaa een plan: hij wil een grote stinkbom in de bomen van de apen leggen. Raksha en Kaa hebben wel hulp nodig om al de delen van de bom te vinden. Kom dus zeker af om de vuile stinkbom te maken en om die tot in het apendorp te smokkelen.

Vrijdag 6 december 18:30-20:30

Deze ochtend zag King Louie vanuit de hoogste boom dat er een grote stoomboot richting de jungle komt aangevaren. Aan boord staat een oude man met een lange witte baard. Jaja, Sinterklaas komt vandaag voor alle lieve kindjes. Stoute kindjes belanden waarschijnlijk in de zak van Zwarte Piet.  Kom dus zeker op tijd vandaag, want het kan zijn dat we de stoute King Louie nog moeten redden uit de zak. Hij heeft namelijk de fles appelsap van Raksha vervangen door een fles pipi. Hij heeft ook gefilmd hoe Raksha zijn pipi opdronk.  Hopelijk wordt King Louie niet te hard gestraft voor dit stoute grapje.

Zondag 15 december 14:00-17:00

Iedereen weet dat Kaa een zwak heeft voor mooie kleurtjes en de natuur. Nu heeft Kaa tijdens de lunch een heel grote fout gemaakt en besloot hij om een grote rode paddenstoel op te eten. Door die paddenstoel ligt hij nu in een grote dromenwereld en ziet hij heel veel kleurtjes en figuurtjes. Hij wilt niet meer wakker worden. Maar Raksha kan helemaal gaan leiding geven zonder Kaa en daarom wilt ze hem terug. Daarom vraagt ze aan al haar welpjes om te komen helpen om Kaa wakker te kriebelen. Daar wordt hij vast en zeker wel wakker van.

Zaterdag 21 december 19:00-21:00

Vandaag vieren we kerstmis op de scouts. Sommigen vieren dan de geboorte van Jezus, maar in de jungle vieren we de geboorte van de Heilige Kaa! En dit gaan we vieren met een groot muzikaal feest! King Louie zal speciaal voor jullie een liedje spelen op zijn fluit, terwijl Akela zal zingen. Akela zingt wel een beetje vals af en toe, dus dat zal zeker grappig worden. Kom dus zeker naar het zotste kerstfeestje ooit!!!!!

Zaterdag 11 januari 19:00-21:00

Na een kerstvakantie veel gestudeerd te hebben, misten wij onze welpjes. Maar niet getreurd, we zijn terug!!! Dit keer geen keicool zondagmiddagspel, maar een supercool zaterdagavondspel! Hou jullie maar vast aan de taken van de bomen!!!

Verder willen wij de welpjes en de ouders vragen om steeds in uniform te komen en in de mate van het mogelijke ook zoveel mogelijk met de fiets te komen. Het is uiteraard toegestaan dat de welpen een vieruurtje en een flesje water meedoen.

 Zijn er vragen, opmerkingen, leuke weetjes, grappige anekdotes of andere zaken die ons kunnen helpen? Aarzel dan niet om ons aan te spreken voor of na de vergaderingen! Wij blijven meestal nog wat rondhangen aan het lokaal.

Voor verder contact: houtekietwelpen@gmail.com

King Louie (takleider):          0468245559

Akela:                                  0474061673

Raksha:                                0494712828

Kaa:                                      0494800795