Welpen

We gaan er nog eens keihard tegen aan!!! De leukste helft van het jaar moet nog beginnen, we gaan nog naar een pretpark, op kamp, weekend… (:
Kortom, het gaat mega zot worden! Ook de sint komt langs met enkele cadeautjes… of nee wacht dienen ouwen is hier al geweest zeker? Goh ja maakt niet uit, de paashaas zal dan wel wat chocolade voor ons mee brengen.
Maar chocolade is niet waarom we naar de scouts gaan hé, nee! We komen om onnozel te doen en te ravotten, kortom alles wat je thuis niet mag. En oh ja, nog 1 ding: als je van plan bent om je niet vuil te maken, blijf dan thuis (;

Zaterdag 18 januari 19:00 - 21:00

Jawaddedade! Onze goede vriend Patrick (je weet wel, de broer van Raksha) is zwanger van een hondje. Jawel vriendjes, soms kunnen echte mannen ook zwanger geraken. Het kan natuurlijk ook zijn dat Patrick niet zwanger is, maar gewoon een dikke buik heeft van te veel te eten…

Zondag 26 januari 14:00 - 17:00

Vandaag heeft Tabaqui een alien gespot in de jungle! Gelukkig heeft ze vriendschap kunnen sluiten met meneer de alien, waardoor hij nu met ons leuke spelletjes kan spelen! Wist je trouwens dat meneer de alien al graag ne keer een toastje met zalm lust? Vandaag gaan we dus zalm vangen om meneer de alien blij te maken. Misschien leert hij ons dan enkele woorden in zijn alientaal.

Zondag 2 februari 14:00 - 17:00

Kaa is gisteren gaan shoppen in de vuilnisbelt en heeft weer frisse kledij met rotte eierengeur gevonden. Op weg naar huis kwam hij een café tegen waar meneer de alien orvallekes aan het drinken was. Aangezien orval Kaa zijn favoriete biertje is, zit hij nu op café met meneer de alien! Hoog tijd om die twee sloebers uit het café te halen voor ze zat zijn! Anders kunnen ze geen leuke spelletjes spelen met de welpen.

Zondag 9 februari 14:00 - 17:00

Nu meneer de alien terug naar planeet Zork is teruggekeerd, is het weer rustig in de jungle. Gelukkig heeft Akela een idee om terug plezier te maken. We gaan samen naar de kerk om drie uur lang te bidden voor een goede terugreis van meneer de alien. Met een beetje geluk mogen we zelfs een telescoop op de kerktoren plaatsen zodat we naar de planeet Zork kunnen kijken om te zien hoe meneer de alien thuiskomt!

Zondag 16 februari 14:00 - 17:00

Ja lap! Meneer de alien is nog maar net vertrokken of we krijgen al bezoek van een andere alien! Hij ziet eruit als een baby met hartenpijlen en een boog. Opgepast! Hij schiet zijn pijlen op ons! Oei oei, Akela en King Louie zijn geraakt door de pijlen en beginnen elkaar spontaan kusjes te geven. Het was gewoon Cupido die een nieuw scoutskoppeltje maakte! Daarom gaan we vandaag een Valentijnspel spelen.

Scoutsweekend 21-23 februari

Hou jullie maar klaar voor een weekend vol plezier en avontuur! Wij zijn er alvast al helemaal klaar voor! Kaa en King Louie hebben al plannen gemaakt over hoe ze de kapoentjes gaan plagen. En wij zijn al eens op verkenning geweest naar de weekendplaats, maar dat was een zoektocht van meer dan twee uur want Tabaqui had haar kaart omgekeerd vastgehouden. Hopelijk zijn jullie beter in navigeren dan Tabaqui en vinden jullie wel op tijd de weg naar onze weekendplaats!

MEER INFO VOLGT VIA E-MAIL!

Zondag 1 maart 14:00 - 17:00

Raksha heeft een nieuw huisdier. Het zijn allemaal pekinezen. Je kent dat wel, dat zijn kleine hondjes uit China. Wanneer er een dief kwam riep Raksha: Laat de pekinezen los! Maar ze liepen niet achter de dief aan, maar achter Kaa. Kaa zit nu bang in een boom en de dief is ontsnapt. Gaan we eerst Kaa redden of vangen we eerst de dief?

P.S. Kaa is bang van honden en hoge bomen. Jullie mogen hem daar heel de vergadering mee uitlachen.

Zondag 8 maart 14:00 - 17:00

Ja lap! ‘t Is weeral miserie met de vrouwtjes. Tabaqui, Akela en Raksha hebben al het geld van de scouts opgedaan in de winkels! En dat terwijl Kaa en King Louie heel de tijd braaf kapoentjes aan het bekogelen waren met rotte vissen. Kaa en King Louie zijn zeer boos omdat er nu geen geld meer is om extra eieren te kopen. Maar uiteraard zien ze de vrouwtjes graag en zijn ze niet lang boos op hen. Maar ze dagen de vrouwtjes wel uit voor een jongens tegen meisjes spel!

Zondag 15 maart 14:00 - 17:00

Driewerf hoera! Meneer de alien is terug op aarde geland met zijn ruimteschip. En er is nog goed nieuws: Raksha is zwanger! We weten nog niet zeker wie de vader is, maar we denken dat het meneer de alien is. Tabaqui heeft namelijk allemaal liefdesbrieven van meneer de alien aan Raksha gevonden. Bovendien komt meneer de alien “toevallig” op de dag van de babyborrel aan. Toeval of niet, we komen het vandaag te weten.

Zondag 22 maart 14:00 - 17:00

Oh nee, Akela en Kaa willen een zangwedstrijd houden, maar ze zingen allebei zo vals als een kat! Door het luide en valse gezang is er een aardbeving ontstaan. Er ontstond een grote scheur in de aarde, waaruit er allemaal monsters opstaan die de hele jungle onderschijten. Nu zitten we letterlijk en figuurlijk in de shit! Vandaag gaan we King Louie wijsmaken dat het allemaal chocolade is in plaats van kaka. Dat wordt lachen geblazen als hij ermee een boterham met choco smeert.

Zondag 29 maart 14:00 - 17:00

King Louie en Raksha zijn op schattenzoektocht vertrokken maar zijn nog steeds niet teruggekeerd, misschien zijn ze wel verdwaald! Hopelijk zijn ze op tijd terug want anders kunnen ze geen spelletjes spelen met de welpen. Maar we hebben ook nog een groter probleem!  Akela, Kaa en Tabaqui zijn besmet met de alienbacterie, doordat ze te veel hebben gespeeld met meneer de alien. Dus zij kunnen ook geen spelletjes spelen met de welpen. Wie o wie gaat er spelletjes spelen met de welpen???

Zondag 5 april 14:00 - 17:00

Het is de week van 1 april en zoals iedereen weet duurt 1 april een hele week. Tabaqui heeft haar scheetkussen al boven gehaald (of was dat nu net een echte scheet?) en King Louie is nog vlug zijn grote mopjesboek van buiten aan het leren.

Zondag 12 april 14:00 - 17:00

Kaa en Tabaqui hebben de paasklokken gespot in de jungle. Raksha en King Louie geloven er niets van! Zij denken dat ze echte paashaas hebben gezien, maar dat is helemaal niet waar! Het was Akela in een paashaaspak die allemaal paaseieren heeft verstopt voor de lieve welpjes. Vandaag houden we een grote paaseierenzoektocht! Hopelijk hebben Kaa en King Louie ze nog niet opgegeten!

Zaterdag 18 april (uren volgen)

Hou jullie klaar voor een superleuk kinderfuifje op Mini Marginalos! Raksha en King Louie zullen hun dikste dancemoves tonen! Jullie ouders zijn ook welkom om samen met Kaa een pintje te drinken aan de bar. Jullie wisten zeker niet dat jullie ouders pintjes drinken, maar dat is een geheimpje tussen ons hé. Dus niet verder vertellen!

Zondag 26 april 14:00 - 17:00

Akela en Raksha hebben vandaag taart proberen maken en ook al vond Tabaqui ze heerlijk, volgens Kaa zat er toch wat te veel zout in. Akela had de kleine lettertjes niet goed gelezen en had in plaats van suiker zout gemixt… of dat dachten we toch. Tot we erachter kwamen dat er nog kleinere lettertjes op dat pakje stonden en dat het niet om zout maar om cement ging! Akela zal haar bril niet goed op hebben gehad en volgens Tabaqui waren het echt wel héél erg kleine lettertjes. Een geluk bij een ongeluk want nu zijn al de gaatjes in onze tanden gevuld.

Zondag 3 mei (uren volgen)

Vandaag gaan we naar een pretpark! JOEPIEEEE! Naar welk pretpark we gaan zullen we nog niet vertellen! Je moet wel een paar dingen weten om deze dag te overleven. Tabaqui en Raksha moeten altijd overgeven als ze in een achtbaan zitten, dus ga er NIET naast zitten! King Louie en Kaa zullen weer al het snoep van alle winkels opeten en zullen ook moeten overgeven! Het wordt dus weer zo’n dag dat alles misgaat. Gelukkig is Akela er nog om de boel te redden!

MEER INFO VOLGT VIA E-MAIL!

Zondag 10 mei (uren volgen)

Vandaag gaan jullie andere welpjes leren kennen van het district. Er zullen welpen aanwezig zijn van Boekhoute, Zelzate, Eeklo, Lievegem en Maldegem. We doen een wedstrijd tegen elkaar om ter meeste welpen aanwezig! Dus moeten jullie massaal aanwezig zijn, zodat we kunnen tonen dat wij de beste welpen zijn en dat we natuurlijk ook de beste welpenleiding hebben!

MEER INFO VOLGT VIA E-MAIL!

Zondag 17 mei 14:00 - 17:00

Vandaag is de dag waar we allemaal lang op gewacht hebben. Eindelijk mogen we spelen op straat. Wel met gevaar op eigen leven natuurlijk. Dus bij spelletjes spelen onthoudt dan de eerste regel die je al van bij je geboorte hoort: “eerst links, dan rechts en dan nog eens links kijken”.  Dat wordt wel echt heel erg spannend als we straks dikke Berta zullen spelen. Kaa mag als proefkonijn eerst gaan.

Zondag 24 mei 14:00 - 17:00

Het is lekker warm weer buiten, de zon straalt weer op ons kalme dorpje. De zalige rust is haast tastbaar... tijd dat we dat kalme dorpje eens ondersteboven smijten! Eens goed gaan roepen en tieren in de straten en door de voortuintjes freerunnen. We gaan de straten onveilig maken en ne keer goed het beest uithangen, we zijn tenslotte welpen!

Zondag 31 mei 14:00 - 17:00

King Louie zat in een hoekje te wenen, want het is weeral zover helaas… de laatste vergadering :(
Tabaqui en Kaa zijn hem gaan troosten en hebben gezegd dat we vandaag een mega zot spel gaan spelen want het is ZOONDDAAGGG. En dat is een dag dat we eens goed onnozel doen, gelijk altijd. Het is keiwarm buiten dus we hebben beslist de waterballons en waterbazookas boven te halen, WOOHOoOoOoO!!!

Scoutskamp 14–21 juli

JOEPIE!!! Een hele week ravotten met de leukste leiding van de wereld! Wat wil je nog meer! Hopelijk vinden we wel op tijd de weg naar de kamplocatie als Tabaqui niet gaat kaartlezen.

MEER INFO VOLGT OP ONZE KAMPINFOAVOND!

Zijn er vragen, opmerkingen, leuke weetjes, grappige anekdotes of andere zaken die ons kunnen helpen? Aarzel dan niet om ons aan te spreken voor of na de vergaderingen! Wij blijven meestal nog wat rondhangen aan het lokaal.

Voor verder contact: houtekietwelpen@gmail.com

King Louie (takleider):          0468 24 55 59

Akela:                                  0474 06 16 73

Raksha:                                0494 71 28 28

Kaa:                                      0494 80 07 95