’t HOUTEKIETERKE

Ben je jouw boekje kwijt? Niet getreurd! Hier kan je het terug vinden. 

’t HOUTEKIETERKE

Januari-Mei 2022-2023

V. U. Vic Verschuere, Stef Vanslembrouck en Marie Vanslembrouck

 
  1.  

Inhoudstafel 2

Groepsleiding Grollen. 3

Kapoenen. 6

Welpen. 11

Jonggivers. 24

Givers. 31

Jin. 31

De stam.. 37

Uniform.. 39

UiTPAS.. 42

               

  1. Afbeeldingsresultaat voor groepsleiding Grollen

Beste ouders en liefste leden

Yes! We kunnen er weer invliegen! De studerende leiding heeft na de examens heel veel nood aan zorgeloze zondagen en de werkende leiding had een maand lang de tijd om de coolste spellen uit te werken. Elke zondag aanwezig zijn is dus een must!

Hier nog eens dee jaarplanning voor het resterende scoutsjaar:

Zondag 29 januari: Herdenking Noah

4 februari: JEUK @ De Stam

17-18 / 24-26 februari: Weekend

3 maart: storynight @ De Stam

Zaterdag 10 maart: Quiz

7 april: Watskeburt @ De Stam

Vrijdag 15 april: Metoaw Marginoaw

Zaterdag 16 april: Mini Marginalos

Zaterdag 16 april: Los Marginalos

5 mei: Back to jazz @ De Stam

2 juni: afterwork spaghetti @ De Stam

10-20 juli: Jonggivers- en giverskamp

13-20 juli: Welpenkamp

15-20 juli: Kapoenenkamp

Hopelijk zien we jullie daar!

Het volledige boekje kan je ook terugvinden op onze website: www.scoutsoosteeklo.be.

Voor dringende vragen kan je terecht bij:

Marie Vanslembrouck                          0471 21 99 66

Vic Verschuere                                    0493 50 11 03

Stef Vanslembrouck                           0475 59 69 43

Voor minder dringende vragen, suggesties, opmerkingen, toffe ideeën en grappige verhalen:

houtekietgroepsleiding@gmail.com

 
  1. Kapoenen

Dag lieve kapoentjes,

Hier zijn we weer eerst en vooral nog onze nieuwjaarswensen. Voor het nieuwe jaar wensen we jullie nog superleuke momenten in de scouts en een topweekend. Om als kers op de taart een top KAMP te beleven. 1 ding kunnen we jullie alvast beloven de leiding heeft er SUPER veel zin in. Dus hopelijk hebben jullie zich ook voorgenomen om in 2023 heel veel naar de scouts te komen.

Zondag 29 januari 14:00-17:00

We gaan er weer aan beginnen, het is terug scouts!!! Het moment is aangebroken dat jullie geen saaie zondag meer tegemoet gaan maar eindelijk terug naar de scouts kunnen komen. Om dit te vieren, spelen we meteen een ouderwets scoutsspel! Wees er dus bij want dit wil je niet missen.

Zondag 5 februari 14:00-17:00

Vandaag is het lantaarnfestival in China, met het lantaarnfeest eindigt het Chinese nieuwjaarsfeest.  Laten we dit samen vieren door allerlei typische spelletjes te spelen vanuit China!

Zondag 12 februari 14:00-17:00

Vandaag 13 jaar geleden werden de Olympische Winterspelen in Vancouver geopend. Nu wat dachten jullie van een super, sportieve, reis rond de wereld spel? Klinkt leuk? Oké top dan zien we jullie straks en vergeet alvast jullie spieren op te warmen. Want tenslotte moeten we jullie toch al een licht voorproefje geven van wat er volgende week op het programma staat.

Zondag 26 februari 14:00-17:00

Ramp o ramp, het grootte Shell-monster is ontsnapt en bedreigd het bos van Kerri Konijn en Veva Bosmuis. Kunnen onze dappere kapoentjes het Shell-monster verslaan en het bos redden?

Zondag 5 maart 14:00-17:00

Weten jullie nog van de kabouter met de schat? Tuurlijk weten jullie dat nog. Jullie kunnen namelijk goed onthouden. Wel dit keer zijn we niet zijn schat kwijt, maar wel meneer kabouter zelf!!! Helpen jullie hem te vinden?

Zondag 12 maart 14:00-17:00

Op 12 maart 1894 werd voor het eerst Coca-Cola in flessen verkocht. Nu jullie slimme kapoentjes wisten dit natuurlijk al. Nu de leiding wist dit ook hoor. Maar wat als we nu zelf eens een superleuk nieuw drankje uitvinden. Misschien eentje met glitters of toch liever een mooi blauw kleurtje? Klaar om de echte professor uit jezelf te halen? Misschien heeft Stuiter wel een idee.

Zondag 19 maart 14:00-17:00

19 maart, de 78ste dag van het jaar. Maar weten jullie wat er vandaag precies 10 jaar geleden gebeurde? Paus Franciscus werd ingewijd. Wat heeft dit met de scouts te maken? Helemaal niks maar wie als eerste dit feitje aan de leiding kan vertellen, zal vandaag in de watten gelegd worden.

Zondag 26 maart 14:00-17:00

Vandaag doen we iets speciaal en spannend, we gaan namelijk op tocht en niet zomaar een tocht maar de enige echte SCOUTSTOCHT! Trek jullie botten maar alvast aan en zet jullie beste beentje maar voor.

Zaterdag 8 april 19:00-21:00

Morgen is het Pasen, dus deze nacht zal de paashaas al zijn eitjes verstoppen, maar iemand wil die eitjes stelen. Kan de paashaas op jullie rekenen om de dief te vangen?

Zondag 23 april 14:00-17:00

Nu heeft Kerri Konijn toch wel een eenhoorn gevonden zeker. Ja ja, die heeft mij zelf verteld. Het team van de slimste en sterkste kapoenen mogen hem misscheien ook eens zien. Dus dit betekent dat wij een wedstrijd gaan doen om te zien wie de beste, slimste, sterkste en de meest wijze kapoen is van Oosteeklo.

Zondag 30 april (uren volgen nog)

Wil je al lang eens nieuwe vrienden maken van andere scouts in de buurt. Awel dan hebben we heel groot superbelangrijk nieuws. Tromgeroffel. We gaan dat namelijk doen. Hoe leuk is dit? Een megagroot spel spelen en natuurlijk willen de kapoenen van Oosteeklo winnen. Toch? Oké laten we zo afspreken jullie komen allemaal vandaag in jullie mooie uniform met superbelangrijk onze das. En dan moeten we gewoon 1 ding nog doen WINNEN.

Zondag 7 mei (uren volgen nog)

Om de laatste maand scouts goed te kunnen starten gaan we eens iets anders doen. We gaan namelijk op uitstap. Waar we naar toe gaan is natuurlijk nog een verrassing. Allee voor jullie toch, niet voor de leiding natuurlijk. Wil je ook weten waar we naar toe gaan dan moet je zeker meegaan.

Zondag 14 mei (uren volgen nog)

Klaar om een grote duik te nemen of toch liever een groot zandkasteel te bouwen? Awel dan heeft de leiding een idee want we gaan naar zee. Dus haal jullie badpak en zwembroek maar alvast uit de kast.

Zondag 21 mei 14:00-17:00

Vandaag is het zondag 21 mei 2023 en van 14-17 uur komen jullie naar de scouts toch? Jullie hoeven deze keer niet zo een groot tekstje te lezen. Of misschien toch wel? Wat dachten jullie van een namiddagje niets doen. Of misschien toch niet want wil je weten wat de leukste groep van de scouts gaat doen vandaag? Kom dan maar af.

Zondag 28 mei 14:00-17:00

Oh nee het is alweer de laatste vergadering van het scoutsjaar. De allerlaatste kans om nog eens goed te kunnen ravotten en de leiding plagen tijdens ons ULTRAZOT spel.

Kamp 15-20 juli

Meer info volgt op de kampinfoavond.

Bij vragen of opmerkingen kunnen jullie een mailtje sturen naar houtekietkapoenen@gmail.com of bellen naar

Veva Bosmuis (takleidster)       0472 59 05 97

Gigi vos                                         0471 39 26 49

Kerri konijn                                  0468 32 95 42

Petro eekhoorn                           0468 30 20 90

Bas Bos                                         0475 59 69 43

Stuiter                                           0473 59 54 12

 
  1. Kabouters en Welpen

Hey hopla hoi beste welpen en welpenouders

Deel twee van onze uitzending gaat opnieuw van start! We kunnen jullie alvast beloven dat er een paar gekke activiteiten en vergaderingen gepland zijn. Semester twee staat namelijk gelijk aan Los Marginalos (waar alle leiding altijd extra zot door loopt), weekend en niet te vergeten… KAMP!!

De hele jungle heeft er al zeker veel zin in, nu jullie ook nog.

PS: meneer den Alien heeft een intergalactische transmissie naar ons gestuurd. Hij heeft een gezellig appartementje gevonden in Oosteeklo (lees: hij is zonder de weet van Baloe in zijn extra kamer komen wonen) en zal dus veel zondagen aanwezig zijn. Verstop alvast alle Orvallekes en zalmtoatsjes, want Baloe zijn voorraad is er serieus aan het doorvliegen...

Via deze weg maken we ook graag nog even reclame voor onze quiz die in het voorjaar zal doorgaan. Alle info daarover zal je nog krijgen via mail en op Facebook. Hou deze dus zeker in de gaten!

Zondag 29 januari van 14u tot 17u

We vliegen er in, patat! Vorige nacht is meneer den Alien weer op de lappen geweest en is nog met zijn vliegende schotel gaan vliegen. De buitenaardse politie is hem achtervolgd. Maar omdat meneer den Alien zijn kids-ID niet bij had, is hij het hem op een vliegen gezet. Een urenlange achtervolgingsscène later, komt uiteindelijk meneer den Alien zijn vliegende schotel ten crash in de jungle van Oosteeklo. Verward, maar gelukkig nog heel, helpen we vandaag om de losse brokstukken van de vliegende schotel van meneer den Alien te vinden en te plakken.

Zondag 5 februari van 14u tot 17u

Oei oei, meneer den Alien zit in de problemen! Hij is stiekem verliefd op het barvrouwtje van Café Sport. Telkens wanneer hij van haar een Orvalleke krijgt, begint zijn hart sneller te kloppen. Hij stuurde een liefdesbrief naar haar. Jammer genoeg is zij getrouwd met de een grote, magere sneeuwalien met 4 tentakels. De sneeuwalien heeft de brief gelezen en is nu boos op meneer den Alien. Hij wil meneer den Alien vastpakken aan zijn derde tentakel en naar een andere planeet slingeren. Gelukkig heeft Baloe al een goed plan om meneer den Alien te redden!

Zondag 12 februari van 14u tot 17u

Over 2 dagen is het Valentijnsdag en daarom gaan we vandaag het suuuupergrote tortelduifjesspel spelen!!!!

Dees is dé moment om je scouts-crush te vragen met een megalief kaartje of een elegante dans tijdens het spelletje duifje-duifje.

Voor degenen die afgewezen worden is er op het einde een vrijgezellenfeestje 😛

Vrijdag 17 tot en met zondag 19 februari: WEEKEND!!

Ja santé. Zijn jullie klaar om een weekend bij deze bende rakkers van leiders te blijven? Wij alleszins wel! De exacte locatie wordt nog mede gedeeld via de weekendbrief, maar één ding staat al zeker vast: meneer den Alien maakt een mysterieuze verschijning. Mwuahahahahaha!

Zondag 26 februari: GEEN SCOUTS

De arme rakkers van de Jonggivers en Givers hebben het weer voor elkaar gekregen. Die brave mannekes hebben onze hulp ingeroepen om mee te helpen spelen en rijden op hun weekend. Omdat de smeekbede zo lief was (en omdat we een enorm bedrag aan smeergeld hebben ontvangen), is de kapoenen- en welpenleiding daarop ingegaan. Jammer genoeg geen activiteit voor de welpen op zondag, maar dat maken we dubbel en dik in orde voor volgende week!

Zondag 5 maart van 14u tot 17u

Er was eens een ridder van de planeet Jamaïca. Die ridder heette Heer Alien. Heer Alien werd ontboden aan het hof van zijne Kaa-ninklijke Hoogheid om de veldstrijd tussen Shere Khan van de Tijgers en Jacala van de Kroks te ontheven. Daar stond Heer Alien dan, alleen met zijn geitenwollen sokken aan en een verloederde prei als zwaard. Maar, hij zal in zijn missie slagen! Met zijn makkers kleine Baloe en broeder Louis heeft Heer Alien een waar spektakel verzonnen om de twee strijdende families te kalmeren. Ze halen hulp bij Vrouwe Tavi, die met haar magische woorden en innemende liederen, de stoerste harten doet sneller slaan.

Zondag 12 maart van 14u tot 17u

Lieve welpjes

Ik heb gehoord van meneer de alien gehoord dat de paashaas de kluts kwijt is en veeel te vroeg in het land is. Vandaag gaan we de paashaas helpen zodat hij terug naar zijn hol kan.

Zondag 19 maart van 14u tot 17u

Jaja…… Vandaag is het een heel droevige dag. Baloe en Kaa hun Orvallekes zijn op en ze hebben niet genoeg geld meer om er meer te kunnen kopen. Daarom vragen ze aan Tavi, King Louis, Shere khan en Jacala om geld te gaan stelen van de bank. Maar dit is niet zooooo makkelijk om te doen dus daarom vragen ze aan de lieftallige welpen om hun te komen helpen zodat Kaa en Baloe hun Orvallekes terug krijgen (als ze deze niet hebben komt het niet goed!!!)

Zondag 26 maart van 14u tot 17u

De legende van Orvallus Maximus is een oud, nog onbekende limerick die recent is ontdekt in de ruïnes van het oude kasteel in de Oosteeklose jungle. Ze gaat als volgt:

Er was eens een drankje zo puur

Merkwaardig en helemaal niet duur

Orvallus, de naam

Vol schuim en vol faam

Ieder die het dronk was overstuur

Kaa en Tavi hebben een schatkaart gevonden met instructies om deze godendrank na te maken.

Wij zijn benieuwd wat dat gaat geven!

Zondag 2 april: GEEN SCOUTS

Liefste welpen. Wij, de leiding, nemen verlof. We hebben dit kunnen goedkeuren bij onze overste en de personeelsdienst van de jungle heeft jullie verwittigd. In geval van nood, kunnen jullie ons contacteren via Stinkende Raf, het stinkdier. Je weet wel, die malle kerel die normaal in het magazijn staat. Hij heeft nu de taak om het onthaal over te nemen, terwijl wij op verlof zijn. Tot volgende week!

Zondag 9 april van 14u tot 17u

Vrijdag zaten King Louis, Baloe en Kaa in Café Sport. Ze hadden er afgesproken met meneer de alien, maar die kwam niet af! In afwachting bestellen de 3 vrienden nog een Orvalleke tot plots er een rosse eekhoorn langskwam. Zij vertelde dat meneer den Alien met zijn derde tentakel tussen de deur zat en veel pijn heeft. En tot overmaat van ramp zijn de vleesetende cavia's in zijn tuin geslopen. Ze proberen het witloof uit de moestuin te vergiftigen! King Louis, Baloe en Kaa lopen meteen naar het huis van meneer den Alien om hem te bevrijden. Maar helaas, al het witloof is paars van het vergif. Daarom gaan we vandaag witloof planten op de scouts. Speciaal om meneer de Alien wat te troosten.

Zondag 16 april: GEEN SCOUTS

Geachte welpen. Wij, de leiding, zijn kapot. Wij hebben zonet een hele week onze fuif opgezet, ondergaan en afgebroken. Denk aan ons! Terwijl jullie mooi in een zacht bed lagen te slapen, waren wij in modder en weer aan het ploeteren, de elementen te trotseren en de laatste, “gezellige” lappenlopers aan het buitensmijten van ons terrein. Wij hebben de wind, de aarde, het water en het vuur moeten trotseren, maar het is ons gelukt. Los Marginalos was een editie om U tegen te zeggen!

Ouders: ‘t was plezant hé! Zij die willen helpen om mee op te ruimen, jullie zijn meer dan welkom! Laat graag eens een berichtje na bij onze lieftallige groepsleiding Vic, Marie en Stef.

Zondag 23 april van 14u tot 17u

De resterende effecten van de Orvallekes en Los Marginalos zinderen nog na in onze aderen, maar wij geven niet op! Meneer den Alien heeft ons verzocht om samen in den Begijnenakkar een cleansing-ritueel te ondergaan. Hij is recent aangesloten bij de mannen van S.A.M.S.O.N. (de Saaie Ambetante Mannen die Stomme Orval Neerhalen). Ik denk dat Meneer den Alien een beetje gehersenspoeld is. DAAR MOET IETS TEGEN GEBEUREN! Ten strijde, welpen. Verzamel in getale aan Ter Walle en ga mee met ons op kruistocht naar den Begijnenakker. We zullen SAMSON eens een poepje laten ruiken...

Zondag 30 april van 14u tot 17u

Meneer den Alien is na een lange avond stappen met Kaa en Baloe tot de conclusie gekomen dat hij het verschil niet kent tussen een timmermansteek en een mastworp. Amai, wij hebben hem eens goed uitgelachen. Hij zat daar maar te sukkelen met dat touw. Gelukkig is hij wel goed in morse-code te ontcijferen. Ahja, want da Jamaïcaans lijkt ook een klein beetje op een gekke code.

Maar dat sjorren en knopenleggen, dat kennen ze daar blijkbaar niet zo goed. Daarom houdt de jungle speciaal voor meneer den Alien een techniekenvergadering!

Zondag 7 mei: UITSTAP

Vrienden, vandaag gaan wij op verplaatsing de boel gaan afbreken, ik bedoel verkennen.

Meer info zal nog volgen via mail, Facebook, postduif, gele briefkaart of intergalactische verzending via het nieuwe platform Jamaï-mail.

Zondag 14 mei: ZEEDAG

Alarm! Meneer den Alien is vorige nacht weer de bloemen gaan buiten zetten, maar is niet teruggekeerd. Hij had nochtans aan Tavi beloofd om nog eens binnen te komen voor een slaapmutsje. Zij heeft dus een hele nacht liggen waken en waarvoor? Om te weten te komen dat hij met de deerne van Café Sport naar het strand is gegaan. Ik hoop dat zijn vliegende schotel goed tegen zand kan!

Wij houden jullie nog op de hoogte hoe we gaan afspreken, maar neem alvast jullie zwemgerei en zonnebrand mee!

Zondag 21 mei

Nu zondag komen die mannen van Boekhoute af voor met ons een potjn te voetballen op het veld achter het lokaal en we gaan keihard winneuuuhh!!!

Jacala heeft in zijne jongen tijd nog voor Barcelona gespeeld, King Louie is uitstekend in het bankzitten en met Baloe in de goal kunnen ze al helemaal nimeer scoren!

Komt dus zekers supporteren, zelf een balleke trappen of de scheidsrechter uitschelden.

Zondag 28 mei van 14u tot 17u

VUUUIIILLLSPEEEELLLLLL!!!!!!!!!!!!!!! Yessssssss, eens lekker vuil worden tot je mega hard stinkt naar mayonaise en ketchup. En zo lekker bloem met eieren in je haar, hmmmmmmmmmm. Doe maar allemaal vuile kleren aan en eventueel reserve kleren meepakken want het gaat er hevig aan toe gaan!!!

Kamp 13-20 juli

Meer info volgt op de kampinfoavond.

Contactgegevens

Bij vragen of opmerkingen kunnen jullie een mailtje sturen naar houtekietwelpen@gmail.com of bellen naar

Baloe                                    +32477563820

Kaa                                       +32494800795

Jacala                                  +32474057063

King Lowie                            +32468245559

Shere Khan                          +32484997970

Tavi                                      +32493887517

 
  1. Jonggidsen en Jongverkenners

Jowwww motherflipperzzz, hopelijk zijn jullie goed uitgerust want we gaan er weer eens een lap op geven. Deze keer gaan we eens onze grenzen verleggen om zo echte strijders te worden. Want nee, dat zijn jullie nog niet!! We moeten er geen woorden meer aan vuil maken, twordt weer AMAZINGGG!!!

Zondag 29/01 14u-17u
Ja echt en toen hadden we nog nooit zoveel "brownies" verkocht- ow wat huh? Ow ja um scoutsactiviteit um wel kindjes we gaan vandaag weer starten met het scoutsjaar en SUPER VEEL plezier hebben, geloof me. Tegen dat de vergadering start zullen we wel iets bedacht hebben... Of ja, waarschijnlijk, misschien, hopelijk. (We houden ons toch nooit aan het boekje dus maakt niks uit :) )

Zondag 05/02 14u-17u
YA YOW gastjes, hier zijn we weer. Vandaag staat er een M 3 G A! (mega voor de dyslektiese kidz) coole activiteit!!! Wat staat er vandaag op de agenda?????
- Maud vindt eindelijk een trapladder om aan de bovenkant van de kast te kunnen raken. (Daar liggen chocolade koekjes ZONDER rozijnen)
- Vic zijn geduld raakt (eindelijk) op en hij geeft een ijzeren zwaard aan een kapoentje.
- Robbe ondervindt op harde wijze dat je niks in de echte wereld bent met een diploma van de kunstschool.
- Remco vertelt het geheim voor een baard te laten groeien. (Wrijf mosterd op je snor / waar je haar wilt)
- Jenny Lee bencht 3 welpjes, Remco wordt ontvoerd en ZOVEEL MEER op deze  vergadering van TOTAL DRAMA SCOUTING.

Zondag 12/02 14u-17u
Jongens, vandaag is het de eerste keer dat het NIET ONDER VRIESTEMPERATUUR IS, de vogeltjes fluiten, de bloemen beginnen te tonen, de kapoentjes roepen ons toe vanuit het struikgewas, HET IS LANGZAAMAAN LENTEUUH en dat betekent maar één ding BOZZSPELLLLLLL! Zet jullie klaar om jullie beste oermensimpressie boven te halen en volledig ROND te crossen tussen de bosjes en vol met schrammen te staan van braambessen waar jullie in zijn gekegeld door de leiding. (Geen zorgen jullie zijn verzekerd.) Neem ZEKER jullie bottienekes en fiets mee en we zijn weg!

Zondag 19/02 14u-17u
Beste leden, vandaag gaan we terug in de tijd. Jullie mogen zich verkleden in ridders en prinsessen. Wie dit doet, krijgt sowieso een pluspunt en zal er rijkelijk voor beloond worden! Hopelijk zijn jullie klaar om terug in de tijd te gaan...

Vrijdag 24/02 tot zondag 26/02
Het is wwwweeeeeeekkkkkkeeeeennnnndddd!!! We zullen zoals vroeger, leven zonder gsm en volledig afgesneden worden van de buitenwereld :)). Misschien kunnen we jullie nog wat respect aanleren, alhoewel, dat hebben jullie ouders al goed gedaan. Zo kunnen wij eens buitenkomen met jullie en andere oorden opzoeken ;). Jullie zijn goed bezig, doe zo verder.

Zondag 05/03 14u-17u
Ja lap, na dat weekend willen wij eigenlijk wel een beetje op ons gemak zijn... Maarja, wij moeten weer komen babysitten op onhandelbare pubers. We gaan vandaag weer iets heel zots doen zodat jullie ouders weer een weekje op hun gemak zijn :)). Allemaal afkomen is dus de boodschap!

Zondag 12/03 14u-17u
Tja, de leiding heeft er vandaag niet zoveel zin in. Wij gaan in ons kampeerstoeltje zitten naast het kampvuur en lekker wat cola drinken, terwijl jullie onze voeten masseren.

Zondag 19/03 14u-17u
Ohnee, het is weer zover. De ruimte dino’s van Mars hebben weeral eens de tomaten van de ringen van Saturnus opgegeten! Daardoor komt het heelal weer uit evenwicht en zullen de bomen een salto maken over de blauwe rivier van Margitiopia! Gelukkig hebben we veel jonggivers die we kunnen offeren aan de heilige patat om zo zijn honger te stillen voordat hij zijn vlieg eten heeft. Kom snel naar hier want het lokaal zal overstromen met spinazie!

Zondag 26/03 14u-17u
In een land hier ver vandaan leefden meerdere stammen al jaren in vrede. Maar dat veranderde toen plots meerdere kolonisten toekwamen op het eiland om het land te koloniseren. De kolonisten begonnen de dorpen over te nemen, forten te bouwen en oorlog te voeren met elkaar. Vandaag gaan we strijden voor onze grond!

Zondag 02/04 geen scouts
Hello party people.
This is your captain, Jenny speaking.
Welcome aboard to Partyscout Airways.
After take-off, we will pump up the soundsystem.
'Cause we are going, naar de klote!

Wie kan raden uit welk liedje dit komt, heeft misschien ook wel door dat het vandaag gaan scouts is. Nee echt. Tis vandaag geen vergadering. ECHT ECHT als in ECHT. Even echt als Remco zijn liefde voor mannen. Zo echt ! Vandaag zijn wij op “planningsweekend“ om jullie een meegazotcool kamp te bezorgen. Dus mogen jullie jezelf eens entertainen. Jullie kunnen gerust wel onderling afspreken via snapchat ofzo om wa spellekez te spelen op Ter Walle zonder ons, maar we begrijpen wel dat da nie zo cool is als wij der nie bij zijn…  Tot de volgendeeu!!

Vrijdag 07/04 20u-22u
Vrijdag vergaderen is cool, jullie zullen snel zien wat ik bedoel. We kunnen nog niet veel verklappen. Wel dat jullie misschien zullen moeten kakken.  Wees op tijd of tzal iets te snel zakken, de leiding blijft er na graag plakken om opt gemak een colake te pakken. Je zult wel zien, de vergadering duurt tot een uur of tien. Fris de breintjes, maar pas alvast op anders wordt dit een grote flop. Op voorhand best thuis nog eens piesen , daarmee heb je helemaal niks te verliezen.. Rarara wat zouden we doen?

Zaterdag 15/04 (uren worden nog meegedeeld)

Mini Marginalos
(Lezen met intonatie)
Jow brotha van de streetz, vandaag jullie welkom zijn op mini los weetgij. Kom lekker feeste en danche samen met die chiks en diks en doe uw ziekste outfit aan om mee te scoren. Kom zeker af bro. En geef uw poes thuis pap. Bruh beter komt gij af naar die fissa in da tentjah om lekker te shtampaah. Jo piece out mothafackaaz.

Zondag 23/04 14u-17u
Say whaaaat?! De allerleukste/ knapste/ intelligentste leiding van de hele wereld heeft weer een zotte/ coole/ leuke/ creatieve/ amaaaaazing activiteit voor jullie in petto. Zijn jullie benieuwd wat de plezantsten dag van de week brengt? Kom daaaaan!

Zondag 30/04 14u-17u
Battleee of todayy...
Hoe maar tranen hoe beter. Prank.
Vandaag mag ALLES.
We trekken nen wedgyyyyy bij Lars, doppen en natte vinger in Gaëlle haar oor, poetsen de tanden van Bent met mosterd (kan alleen beter worden), binden Len vast aan een stoel, sluiten Eliot op in het toilet, plakken ducktape op Sem zijn mond, smijten Lukas zijn schoenen in de gracht, … niks anders dan anders dus. En normale vergadering zoals we ze kennen. We weten dat jullie nu al staan te springen dus moest ik niet met nieuwtjes komen om jullie te overtuigen he hihihihi. Of misschien staat dit vandaag te gebeuren? Kom dat zien kom dat zien.

Zondag 07/05 (uren worden nog meegedeeld)
DE DAG WAAR WE ALLEMAAL NAAR UITKIJKEN IS AANGEKOMEN!!!! Lokaalopkuis!!!!!!! PRANKKKK HET IS PRETPARKDAG! Smeer jullie boterammekes met choco maar al want na al die keren op de draaimolen zullen jullie honger hebben.

Zondag 14/05 13u-18u
Ik heb de zon zien zakken in de zee, ik heb de zon zien zakken in de zee, ik heb de zon zien zakken, de zon zien zakken, de zon zien zakken in de zee!! Jullie mogen 1 keer raden wat we vandaag gaan doen. Meer gaan we niet zeggen, maar neem een handdoek en zwemkleren mee. Meer tips krijgen jullie niet. Wie fout raadt, moet thuis blijven...

Zondag 21/05 14u-17u
Jah mannekes en meiskes, vandaag wordt het de allerleukste *kuch kuch* activiteit van het jaar. Haal jullie beste verzamelkunsten, kuiskunsten en spieren maar boven want anders gaan jullie geen kookgerief hebben voor op kamp. MAAARRRR jullie kennen ons al he, we maken van alle saaie dingen een mega fantastisch coole activiteit!!!


Zondag 28/05 14u-17u
Kakaaaa!!! Nee het is niet Remco dat naar het toilet moet, maar het is alweer de laatste activiteit van het scoutsjaar :(. We gaan er nog eens een lap op geven met een extreem zot bosspel. Zo bereiden we jullie helemaal voor om te overleven op kamp. Kom maar allemaal nog eens af, want anders gaat de leiding jullie veel te hard missen. En geef toe, jullie ons ook.

Kamp 10-20 juli

Meer info volgt op de kampinfoavond.

Contactgegevens

Bij vragen of opmerkingen kunnen jullie een mailtje sturen naar houtekietjonggivers@gmail.com of bellen naar

Aline (takleidster)               +32474687487

Vic                                       +32493501103

Maud                                    +32477351132

Remco                                  +32478475157

Jenny-Lee                            +32475211475

Robbe                                   +32474403343

 

Gidsen en Verkenners Givers

Als allereerst onze beste wensen voor het nieuwe jaar. Nu dat de examens gedaan zijn, zijn we helemaal klaar om er terug een lap op te geven!

Zondag 5 februari 14:00-17:00

Wie kent er Jackass? Wie het niet kent mag zijn borst alvast nat maken. Degenen die het wel kennen mogen hun borstjes KLETSNAT maken! Trek je meest flexibele, vuurvaste en kogelbestendige kleren aan voor deze Xtreme challenges.

Zondag 12 februari 14:00-17:00

Het is bijna valentijn! Hoogtijd om een vriendin of vriend te zoeken! Vandaag opent datingbureau Houtekiet om te kijken wie de ultieme match zijn.

Zondag 19 februari 14:00-17:00

OHNOOO!!! De wonderboer is vermoord. Gelukkig staan jullie al te springen om die moord hier op een paar uurkes op te lossen en de moordenaar vol enthousiasme in de bak te steken. Super lief dat jullie dat willen doen want als er iets is waar de giverleiding niet tegen kan: zijn het wel moordenaars…. En givers die niet afkomen…

24-26 februari

We gaan op weekend! Dit jaar gaan we op bedevaartstocht naar een of ander soort bederf. Smeer jullie kuiten maar al in.

De info hebben jullie brave oudertjes al ontvangen.

Zondag 5 maart 14:00-17:00

Der is iets van Serge da jullie nog ni weten. Achter dat goddelijke lijf en zwoele blik zit een klein gebrek. Geen groot gebrek als het onderhouden wordt. Het probleem is da het al een maand ni onderhouden is. Het zit zo… Serge heeft grotebalzakeritis. Met andere woorden ne gigantischen balzak. Serge heeft namelijk dubbel zoveel Beert genen gekregen van Berny als normaal. Ge zou kunnen zeggen ‘ma Serge heeft altijd ne grote zak’. Das waar! Ma bij grotebalzakeritis ist ni omdat zijne zak wordt opgeblazen ma omgekeerd. En nu ist van da… IJ STAAT AL EEN MAAND DROOG!!!

Helpen jullie mee zijn ballen te onderhouden?

Zondag 12 maart 14:00-17:00

Hebhoplahoi  beste Willy’s en Marjetten, vandaag verwachten we hoog bezoek. We hebben ons uiterste best moeten doen om hier te krijgen maar toch komt hij, The Man In The Mirror, MICHAL JACKSON KOMT OP BEZOEK. Voor dat hij hier is zullen we wel nog wat dingetjes moeten voorbereiden, zorgen dat zijnen helikopter kan landen, zalmtoastjes en Orval voorzien. Maar het allerbelangrijkste dat we zeker niet mogen vergeten is alle kleine kindjes verstoppen of de Michal pakt ze mee. Dus allemaal komen om me Michal Jackson te chillen. (niet te dicht komen als je klein bent/ er jong uit ziet of ge eindigt in Neverland Ranch)

Zondag 19 maart 14:00-17:00

Wist je dat het in Antwerpen vadertjesdag is vandaag? Na deze vergadering zal je beter kunnen drinken dan alle vaders, en zeker beter dan alle Antwerpegenaarsen! Misschien kom je ook nog andere toffe weetjes te weten.

Zondag 26 maart 14:00-17:00

Hou jullie maar klaar voor een zotte vergadering. Nu dat jullie extra uurtje hebben kunnen slapen hebben jullie extra veel energie om iets mega zot te doen!

Zondag 2 april geen vergadering

Jullie dachten toch niet dat dit een 1 aprilgrap was. De leiding heeft het zo druk dat ze besloten hebben om geen leiding te geven vandaag.

Zondag 9 april 14:00-17:00

Wis jullie zoekgeschiedenis maar snel en smijt de snokvodjes maar in de vuilbak want vandaag gaan we alleen maar tetjes zien. We gaan lekker samen naar de brousse om daar zoveel mogelijk kwartetjes te verzamelen zodat Denis eindelijk weet hoe dat eruit ziet. Pak allemaal maar een pijl en boog mee en niet-al-te-fluoricerende kledij want naar’t schijnt lopen er daar ook een paar lullen rond die de tetjes willen afpakken…

Zaterdag 15 april Los Marginalos

Het is weer de tijd van het jaar voor cara’s en bitterballen. Jullie zijn allemaal welkom op Los Marginalos als jullie 16+ zijn en ticket hebben kunnen bemachtigen. Tijdens de week zijn jullie ook welkom om een handje te helpen tijdens de opzet.

Zondag 23 april 14:00-17:00

Tis were Los Marginalos geweest. Casper von het were kut, Marie were veel te plezant, Serge heeft poeskes gezien, Lisa heeft grote piemels gezien en Arthur heeft em op de parking gezet me nen bak bier. Ook were gezaag want 20 man heeft een blik Cara op zijn bakkes gehad. Were vree plezant allemaal. Ja in feite ni en toch doe we het. Achja ne mens moet wat. Maja da was vorig weekend nu is een nieuw weekend en da ga waarschijnlijk even kut zijn. MA KOM ZEKER WANT WE GAAN IETS KEI TOF DOEN!!!

Zondag 30 april 14:00-17:00

Er is gisteren dus iemand met een klacht naar de directeur generaal geweest met een klacht dat die niet serieus zou genomen worden. We gaan hier onmiddellijk verandering in brengen. We hebben dus een systeem ingevoerd dat we de persoon die serieus genomen moet worden aan de roze hoed en de gele stuk. Ook telkens voor dit persoon iets zegt moet deze op zijn ‘neem mij serieus’-toeter toeteren. Ik denkt dat het een plante vergadering gaat worden vandaag.

Zondag 7 mei

Hoogtijd om die vurte bitterballen uit te kotsen in een achtbaan of te gaan paintballen met bitterballen! Jullie mogen beslissen welke uitstap we vandaag gaan doen.

Meer info volgt nog.

Zondag 14 mei 13:00-18:00

Speciaal voor moederdag gaan wij vandaag met propere kleren thuiskomen. SIKEEEE! Wij gaan op avontuur naar de zee dus breng uw favoriete voertuig naar keuze mee om op verplaatsing te gaan; tank, helicopter, fiets, privéjet, onderzeeër…

Zondag 21 mei 14:00-17:00

Oei we gaan bijna op kamp! Hoogtijd om jullie technieken bij te schaven zodat jullie patrouille niet in stuikt.

Zaterdag 27 mei 19:30-22:30

Voor de allerlaatste activiteit van het jaar sturen we jullie op een super coole mega wijze dropping. Het is wel de bedoeling dat jullie geen fouten maken en verdwalen want de leiding zit ondertussen opgesloten in een marginaal café met een levend lijk als cafébaas. Jullie moeten ons dus zo snel mogelijk komen bevrijden want we worden daar gedwongen om pintjes te drinken.

10-20 juli

Nu dat jullie je technieken goed beheersen en niet meer verdwaald zullen lopen zijn jullie helemaal klaar om op kamp te gaan (dat hopen wij toch). Hou jullie maar klaar voor een kei wijs kamp!

Contactgegevens:

E-mail                    houtekietgivers@gmail.com

Lisa (takleidster)  0474 06 16 73

Marie                    0471 21 99 66

Arthur                   0495 53 72 43

Casper                   0472 72 13 08

Serge                    0471 42 63 50

  1. Jin n

Dit jaar is er geen jin :/

De stam

Zoals sommigen onder jullie al gezien hebben is er dit jaar een Facebookgroep opgericht onder de naam “Stam Houtekiet”. Deze is bedoeld als communicatiepunt voor ouders, oud-leiding en sympathisanten die zich graag wat meer willen engageren voor onze scouts.

Denk hierbij vooral bij het helpen op (kas)activiteiten zoals Los Marginalos, Metoaw Marginoaw…

Spreekt dit jou aan en je wil je extra engageren neem gerust contact op met de groepsleiding. Zij gaan dan jullie toevoegen aan de Facebookgroep.

 

Uniform

Ons uniform bestaat uit een scoutshemd, groene broek of rok en das.

Een das kan je verkrijgen op het lokaal voor de prijs van € 5.

Daarnaast verkopen we een ledentrui. Deze is niet verplicht en kan je kopen voor de prijs van € 35.

hemd
Hieronder vind je de kentekens die verplicht en niet verplicht zijn op het scoutshemd.

Nr.

Kenteken

Uitleg

1

Wat? Het huidige jaarkenteken

Waar? Boven de rechterborstzak

Opmerkingen?

Gratis te verkrijgen op de scouts.

VERPLICHT

2

Schermafbeelding 2013-09-08 om 13.40.53.png

Wat? Het groepslintje

Waar? Onder de schoudernaad van de rechtermouw

Opmerkingen?

Gratis te verkrijgen op de scouts.

VERPLICHT

3

https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/files/paginas/kennismaken/beeldvorming/kentekens/jin.JPGSchermafbeelding 2013-09-08 om 13.46.22.pngSchermafbeelding 2013-09-08 om 13.46.33.pngSchermafbeelding 2013-09-08 om 13.46.40.pngSchermafbeelding 2013-09-08 om 13.47.04.png

Wat? Het takkenteken

Waar? Onder het groepslintje op de rechtermouw

Opmerkingen? Welk takkenteken op je hemd moet, hangt af van de tak waarin je zit. Enkel het teken van jouw tak moet op je hemd genaaid worden.

Gratis te verkrijgen op de scouts.

VERPLICHT

4

Wat? Het kenteken "België"

Waar? Boven de linkerborstzak

Opmerkingen?

Te koop voor € 0,60 op de scouts.

VERPLICHT

5