’t HOUTEKIETERKE

Ben je jouw boekje kwijt? Niet getreurd! Hier kan je het terug vinden. 

’t HOUTEKIETERKE

September-December 2021-2022

V. U. Vic Verschuere, Marie Vanslembrouck, Stef Vanslembrouck

 
 
 1. Afbeeldingsresultaat voor groepsleiding Grollen

Allerliefste dames en heren, appelen en peren,

WAAR IS DA FEESTJE? Bij jullie allemaal waarschijnlijk omdat de scouts eindelijk terug begint!!!

Wij hebben alvast kei veel goesting om jullie elke zondag opnieuw het beste van onszelf te geven!

Dit jaar staat er ook een gloednieuwe groepsleidingsploeg paraat om het nieuwe scoutsjaar in goede banen te leiden. We nemen met een heel groot applaus afscheid van Jenny-Lee, Arthur en Lisa. Zij hebben dat fantastisch gedaan en na hun fantastische werk gunnen we ze van harte een beetje rust. De nieuwe groepsleiding heeft een grote schoen te vullen maar ze zien het volledig zitten! We stellen ons even voor:

Vic Verschuere (Toegewijd Sikahert) heeft de smaak na een jaartje leiding al volledig te pakken. Deze jonge knaap is een scoutser in hart en nieren en durft zeker wel een uitdaging aan. Zelfs al die extra verantwoordelijkheid schrikt hem niet af!

Marie Vanslembrouck (Expressieve Mustang) ziet het ook volledig zitten om voor haar 14de jaar in de scouts wat meer hooi op haar vork te nemen. Ze staat altijd vol enthousiasme klaar. Dat zal dan Vanslembrouck-bloed wel zijn.

Stef Vanslembrouck (Stimulerende Streepmuis) zal ons team versterken achter de schermen. Ondanks zijn drukke studies wilt hij toch wat tijd vrijmaken om ons mee te helpen. Waarvoor broeder-zusterliefde wel niet kan zorgen.

Naast een nieuwe groepsleidingsploeg verwelkomen we ook een hele bende vers vlees die onze leidingsploeg vele jaren zullen versterken:

Manon Van Den Berghe (Zee-zwaluw)

Onze enige echte blauwe zeedraak is het enigste meisje dat erbij komt, maar ze zal haar mannetje wel kunnen staan! Manon is een vree lieveke die met plezier elke zondag zal klaarstaan.

Robbe Heyde (Gereserveerde Kaketoe)

Na al zijn vormingen is Robbe misschien wel de hoogst opgeleide leider van ons allemaal. Een aanwinst is hij dus zeker!

Louis Verzee (Gezellige Koedoe)

Louis is een echte levensgenieter. Met zijn goed humeur en zorgeloosheid zorgt hij altijd voor een gezellige sfeer. We vinden het super om jou in de leidingsploeg te mogen verwelkomen.

Roel De Roe (Exentrieke Goendi)

Jullie hebben Roel (ook wel Loel De Loo genoemd) zeker al zien lopen op het scoutsterrein. Met zijn lengte van 1m96 kan je er gewoon niet naast kijken!  

Matthis Van Den Berghe (Mara)

Na een pauzeke van een jaartje kan Matthis niet wachten om terug zijn scoutshemd aan te trekken. Hij was zelfs zo ongeduldig dat hij al onmiddellijk aan het werk ging als barman op de kermis. Een echte werker dus!

Liam Vyncke (Ongenaakbare Meeuw)

Liam is een bijna-professionele basketter die enorm veel wedstrijden door het hele land moet spelen. Daarom gaan we Liam spijtig genoeg niet elke zondag zien. Maar vergeet zeker geen handtekening te vragen als hij toch nog tijd kan vrijmaken! Als hij ooit wereldberoemd wordt, ben je dan al een stapje voor.

We kijken er enorm naar uit om met jullie een kei cool jaar in te zetten!

Helaas hoort bij verwelkomen ook afscheid nemen…

Elfie De Sadeleir (Altruïstische Zwaluw) heeft besloten om haar volledig op haar studies te focussen. Een bachelorsdiploma was voor Elfie nog maar het begin van haar traject. We wensen jou kei veel succes en wensen je het allerbeste toe. We gaan je missen!

Lander De Sadeleir (Inventieve Dziggetaï) steunt zijn zus zo hard in haar moeilijke beslissing dat hij haar zelf achterna gaat. Door al zijn zotte uitvindingen krijgt Lander het veel te druk met bestellingen af te werken waardoor hij de scouts moet laten vallen. Bedankt voor al de mooie jaren, Lander. Hopelijk tot snel!

Nick Hebberecht (Heftige Papegaai) zet ook een punt achter zijn lange en memorabele scoutscarrière. Nu kan hij in alle rust grijs worden en in Den Eikel blijven plakken. Bedankt voor je fantastische inzet en hilarische moppen!

Pieter De Smet (Groepsgebonden Amazonepapegaai) heeft het afgelopen jaar veel vooruitgang gemaakt met zijn darts. Door zijn vele toernooien over het hele land, kan hij zijn zondag niet meer vrijmaken. Gelukkig heeft hij tijdens de paasvakantie toch nog tijd om mee te werken aan ons ‘Los Marginalos’-feestweekend!!

Hier enkele belangrijke data om zeker in de agenda te zetten:

Vrijdag 7 oktober: 40 jaar Wereldwinkel ‘De Splinter’!

Vrijdag 4 november: Vernissage Ivan Bernaerdt in De Stam

Zaterdag 5 november: Spaghettiavond

Vrijdag 3 december: Sinterklaas blijft plakken in De Stam

Zaterdag 17 december: Sneukeltoer

Zondag 29 januari: Herdenking Broer Wolf

17-19 februari: Welpen– en kapoenenweekend

24 – 26 februari: Jonggiver- en giverweekend

Vrijdag 17 maart: Quiz

Vrijdag 14 april: Metoaw Marginoaw

Zaterdag 15 april: Mini Marginalos / Los Marginalos

Vrijdag 24 juni: Kampinfoavond

10-20 juli: Jonggivers en givers kamp

13-20 juli: Welpenkamp

15-20 juli: Kapoenenkamp

Scouts, da’s voor ’t leven! Ben jij geboren met een goesting voor scouts of is die tijdelijk gekomen? Sta jij elke week te springen om een namiddag met je vriendjes te spelen? Van kapoen tot leiding, iedereen heeft een persoonlijke reden om naar de scouts te kopen. Maar toch denken we allemaal over één iets hetzelfde: Scouting, das goesting!

Nieuwe leden moeten zich online inschrijven via www.scoutsoosteeklo.be/inschrijven voor 15 oktober.

Dit jaar bedraagt het lidgeld € 40. Het lidgeld vanaf een tweede kind bedraagt 36. Het lidgeld wordt gestort voor 15 oktober op het rekeningnummer BE67 7512 0941 8087 met vermelding van ‘naam’+ ’tak’ + lidgeld.

Wie het financieel wat moeilijker heeft, betaalt slechts 25 % van het lidgeld als je beschikt over een UiTPAS met kansentarief. Voor het lidgeld betaal je dus € 10. Dezelfde regeling geldt ook voor de kostprijs van weekends, kampen, uitstappen… Het UiTPAS-nummer doormailen naar de groepsleiding (houtekietgroepsleiding@gmail.com).

Vanaf dit jaar zouden wij met onze scoutsgroep Houtekiet Oosteeklo graag SCOUTING OP MAAT willen promoten. Hierdoor kunnen ouders bij het invullen van de steekkaart bij inschrijving het vakje vermindert lidgeld aanduiden, waardoor het lidgeld vermindert word naar 10 euro en er kortingen zijn van 50 tot 60 procent op het scoutsuniform in de Hopper. Voor extra info kan er altijd gemaild worden naar houtekietgroepsleiding@gmail.com

Het volledige boekje kan je ook terugvinden op onze website: www.scoutsoosteeklo.be.

Voor dringende vragen kan je terecht bij:

Marie Vanslembrouck                          0471 21 99 66

Vic Verschuere                                    0493 50 11 03

Stef Vanslembrouck                           0475 59 69 43

Voor minder dringende vragen, suggesties, opmerkingen, toffe ideeën en grappige verhalen: houtekietgroepsleiding@gmail.com

De VZW

De VZW is OKEE

Conform de statuten ondersteunt VZW Houtekiet de scoutsgroep op moreel en financieel vlak.

Tot heden was dit voornamelijk een groep oud-leiding die alles wat opvolgde. Ondertussen merken we evenwel dat er meer en meer ouders zijn die een engagement opnemen binnen de scouts. Er is een gedegen (lekkere) groep van kookouders, heel wat mensen helpen in de aanloop van en op Los Marginalos, aanhangwagens worden ter beschikking gesteld bij opkuis en De Stam wordt opgehouden en (enorm belangrijk) bezocht door sympathisanten.

Bij deze dus een warme oproep naar mogelijke VZW-leden. Geef een seintje aan de groepsleiding wanneer je naast reeds bestaande engagementen de groep wil vervoegen. Naar werking van de VZW is er een jaarlijkse algemene vergadering. Andere activiteiten worden gestart op vraag van de leiding of wanneer je zelf iets wil gaan doen.

Je kan wanneer er vragen zijn rond de scoutswerking altijd bij groepsleiding of bij de VZW terecht.

De makkelijkste manier om ons te leren kennen is eens afzakken naar de Stam-activiteiten.

 1. Stam

De Stam is standaard de eerste vrijdag van de maand open. Door in de lokalen een drankje en/of activiteit aan te bieden spijzen we de scoutskassa en nemen wij een plaats op in een ‘levendig’ dorpsgebeuren. Tenslotte maakt een scoutsgroep deel uit van het dorpsleven en is het geen eilandje

in Oosteeklo.

De Vergeten Vrouwen oefenden in De Stam. Oosteeklo loopt had er tijdens de kermis het secretariaat. Het weekend van 17 en 18 september transformeren De Grasduikers het lokaal tot kleedruimte voor een voetbaltornooi.

In het najaar plannen wij onderstaande activiteiten (zet die alvast in de agenda):

 • 02/09: Kubb-tornooi. Te laat, maar niet getreurd, er komt nog
 • 07/1: De Splinter in De Stam. Omdat ze 40 jaar werden, serveren wij louter wereldwinkelproducten. Vanuit de platenbak van Luckas Moens kiest u zelf de muziek vanavond.
 •  04/11: Vernissage ‘Monumenten van het Vlaamse lied’. Ivan Bernaerdt stelt zijn werken van Vlaamse zangers voor.
 •  02/12: Ook voor stoute kinderen zal de Sint oliebollen bakken en wellicht blijven plakken

KapoenenKapoenen

Hallo lieve kapoentjes!

Hier zijn we voor een nieuw scoutsjaar! We beginnen er aan vol goede goesting en staan helemaal paraat om jullie elke week te amuseren met leuke spelletjes. Hopelijk hebben jullie ook veel zin om nieuwe vriendjes te maken want dit zal zeker gebeuren.

Veva bosmuis (takleidster)

Afbeelding met gras, buiten, person, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving Dit jaar verwelkomen we Veva bosmuis als nieuwe leiding, deze moedermuis verwelkomt haar kapoenen met een grote glimlach in haar warm nest vol liefde. Zij is heel energiek, zorg er maar voor dat jullie kindje op zondag voldoende is uitgerust om de dag te kunnen doorstaan.

Gigi vos

Afbeelding met persoon, zoogdier, binnen, aaien

Automatisch gegenereerde beschrijving Gigi vos, deze verse leiding is de jongste van onze leidingsploeg maar daarom ook de gekste en speelse. Gigi Vos is gek op kleine kindjes dus hij heeft veel aandacht, energie en goedlachse kapoenen. Zijn jullie klaar om dit jaar samen met hem te starten?

Kerri konijn

Afbeelding met buiten, lucht, persoon, gras

Automatisch gegenereerde beschrijving Kerri konijn is dit jaar terug van weg zijn, hij was jarenlang lid in onze scouts en na een jaartje rust besloot Kerri konijn om zijn coolste ideeën terug te brengen! Hij zal perfect bij de kapoenen passen want met zijn fantasie is een sprookjesboek niks tegen.

Petro eekhoorn

Afbeelding met persoon, binnen, person, muur

Automatisch gegenereerde beschrijving Deze nieuwe leider is helemaal klaar voor de kapoenen. Hij zit vol energie om jullie mee te amuseren. Heeft ook al heel veel ideeën om de leukste spellen te maken voor jullie. Geen idee is te gek voor deze leider.

Rozemarijn

Afbeelding met buiten, lucht, gras, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving Na 2 jaar bij een oudere tak stond besloot Rozemarijn om toch terug te keren naar de aller kleinsten. Zij heeft er super veel zin in en zal elke zondag met een energieboost klaar staan om jullie  te verwelkomen. Zijn jullie klaar om Rozemarijn aan te vallen met knuffels, elke zondag gekke bekken trekken en altijd met een brede glimlach aanwezig te zijn op de scouts?

Bas bos

Afbeelding met gras, buiten, boom, lucht

Automatisch gegenereerde beschrijving BAS bos is dit jaartje weer bij onze kapoenen omdat hij deze tak toch de leukste vind. Hij is niet klaar om de kapoenen los te laten want hij heeft nog zoveeeeeeel zotte, leuke ideeën voor jullie. Dit jaartje mogen onze kleine sloebers Bas bos wat meer aanvallen met dikke knuffels, want dat is zijn favoriete ding!

Stuiter

Afbeelding met buiten, gras, lucht, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving Na 2 jaar als kapoenen leiding staat stuiter nog steeds te springen om zijn zotste spellen te spelen met zijn favoriete leden. Hij zit nog altijd vol met energie en dit zullen de ouders snel merken als hun kapoen volledig uitgeleefd thuis komen.

Zondag 2 oktober 14:00-17:00

HOHOHO het is weer zover! Nee het is niet de kerstman die wat vroeger langskomt maar de volledige leidingsploeg die ernaar uitkijkt om jullie, die kleine, schattige, lieve, sterke, goedlachse kapoentjes te entertainen. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat we elkaar allemaal goed leren kennen vooraleer we het jaar beginnen. Allemaal komen is de boodschap!

Zondag 9 oktober 14:00-17:00

Rozemarijn haar lievelingskleur is roze, maar soms is het te veel. Zou Rozemarijn nog andere kleuren kennen? Vandaag spelen wij een kleurspel om haar nog vele andere mooie kleuren te leren kennen.

Zondag 16 oktober 14:00-17:00

Petro en zijn eekhoornvriendjes  kruipen graag in bomen, maar soms zitten ze zo goed verstopt dat we ze niet meer terugvinden. Helpen jullie mee met de zoektocht naar Petro en zijn vrienden?

Zondag 23 oktober 14:00-17:00

De leiding heeft zijn best gedaan om jullie lokaal mooi op te ruimen, maar wij vinden dat de muren nog een laagje verf kunnen gebruiken! Tijd voor een knutsel namiddag zowel binnen als buiten vol spelplezier.

Vrijdag 28 oktober 19:00-21:00

Jawel, jawel het is weer Halloween. Tijd om te griezelen, ons te verkleden en heel Oosteeklo te laten bibberen van angst.

P.S. kom niet te eng verkleed naar de scouts of de leiding zal al niet meer durven afkomen

Zondag 6 november 14:00-17:00

Wat gebeurt hier toch allemaal, Kerri konijn was op wandel in Oosteeklo en hij kwam nu toch wel een piraat tegen. Maar hij was niet aan het zoeken naar een schat. Hij zocht een mooi winkeltje voor zijn winterkleren te kopen. Kerri konijn heeft hem dan natuurlijk gezegd dat wij op de scouts de mooiste kleren hebben. Willen jullie hem eens helpen mooi aan te kleden?

Vrijdag 11 november (uren volgen nog)

Vandaag spreken we niet af aan de scoutslokalen, maar aan de kameleon. Want we gaan naar de kerk. Daar gaan we bidden voor iedereen die stierf tijdens de oorlog. Deze keer kunnen we dus niet ravotten maar houden we het even serieus.

Zondag 13 november 14:00-17:00

Vandaag heeft Stuiter gehoord dat de atleten van de Olympische spelen allemaal ziek zijn geworden. Dus hebben ze aan hem gevraagd om nieuwe atleten te gaan zoeken. Zijn jullie klaar om echte atleten te worden?

Zondag 20 november 14:00-17:00

Kerri konijn is verzot op vele dieren, vooral op konijntjes. Jammer genoeg is zijn lievelingskonijn ontsnapt en weggelopen, helpen wij Kerri konijn zijn huisdiertje terug te vinden?

Zondag 27 november 14:00-17:00

Oei vandaag word onze beroemde leiding Bas bos vermist!!! Wij kregen telefoontje van iemand en ze willen 100000 euro’s zodat wij Bas bos terug krijgen! Tijd om allemaal te gaan werken en centjes te verdienen.

Vrijdag 2 december (uren volgen nog)

Stoute kinderen opgepast: de goedheilige Sint vereerd ons naar jaarlijkse traditie weer met een bezoekje om te kijken of de kapoentjes, en vooral de leiding wel braaf geweest zijn het voorbije scoutsjaar. Hopelijk neemt hij dit jaar niet te veel kapoentjes terug mee naar Spanje.

Zondag 11 december 14:00-17:00

Kennen jullie het verhaal ven de kabouter van Oosteeklo? Wel in Oosteeklo is er een kabouter en die laat aanwijzingen achter. En nu heeft de leiding gehoord als je die aanwijzingen volgt vind je zijn SCHAT!!! We stellen dus voor dat we allemaal eens op zoek gaan naar die aanwijzingen, en misschien vinden we wel samen met jullie de schat. 

Vrijdag 16 december 19:00-21:00

Oei oei oei ! Vandaag is alweer de laatste activiteit van 2022. Dit wil ook zeggen dat de feestdagen eraan komen met Kerstmis. Met de leuke gezellige kerstfilms. Klaar voor een gezellige filmavond onder een warm dekentje?

Bij vragen of opmerkingen kunnen jullie een mailtje sturen naar houtekietkapoenen@gmail.com of bellen naar

Veva Bosmuis (takleidster)       0472 59 05 97

Gigi vos                                         0471 39 26 49

Kerri konijn                                  0468 32 95 42

Rozemarijn                                   0471 64 49 80

Petro eekhoorn                           0468 30 20 90

Bas Bos                                         0475 59 69 43

Stuiter                                           0473 59 54 12

 
 1. Kabouters en Welpen

Lang geleden leefde er een jongen die Alain Provist heette. Alain was een trotse scoutser. Maar voor de scouts moest hij van zijn mama altijd naar de kerk gaan. Op een dag zat Alain in de kerk. Hij moest een luide scheet laten. Iedereen keek om naar Alain. Alain werd helemaal rood en wou weglopen uit de kerk. Toen hij recht stond, zag iedereen een bruine streep op zijn broek: Alain had geen scheet gelaten, maar had in zijn broek gescheten! Iedereen in de kerk lachte hem uit. Alain liep al wenend weg uit de kerk. Vanaf dat moment lachte iedereen Alain uit als hij in de kerk kwam. Iedereen noemde hem de Protput. Gelukkig had        Alain zijn vrienden van de Scouts. Zij scholden hem niet uit en lachten ook niet uit. Alain was zijn vrienden zo dankbaar dat hij besloot om een boek te schrijven met daarin alle leuke scoutsspelletjes.

Alain zat nog enkele jaren in de scouts, maar verdween achteraf van de aardbol. Hij was op reis vertrokken naar de jungle zonder iets te laten weten! Het boek met spelletjes nam hij naar de jungle. Jarenlang was het boek verloren. Baloe, King Lowie, Jacala en Kaa hebben jarenlang op zoek geweest naar het boek, maar zonder succes. Dit veranderde deze zomer. De vier vrienden waren namelijk in de hoogste boom van de jungle geklommen om naar beneden op andere dieren te pissen. Ze raakten Tavi en shere khan recht op hun hoofd! Toen zagen ze dat Tavi een boek vast had. Baloe wist meteen dat het het boek van Alain Provist was. Hij gleed naar beneden en vroeg welk boek het was. Baloe’s voorgevoel bleek correct. Het boek van Alain is teruggevonden. Diezelfde dag werd iedereen met elkaar bevriend en besloten onze 6 helden om samen een volledig schooljaar de spelletjes van Alain Provist te spelen!

En raad eens… Ze gaan deze spelletjes dit jaar speel met alle welpen erbij!!!!

Baloe

Afbeelding met persoon

Automatisch gegenereerde beschrijvingJoepiee weer een jaartje met Baloe! Baloe is een van de meest zachtste en liefste beren die je maar kunt wensen. Baloe luistert graag naar jullie. Als je iets wilt bijleren moet je zeker naar hem gaan! Baloe is nu ook takleider en neemt deze taak met plezier!

Kaa

Afbeelding met buiten, persoon, grond

Automatisch gegenereerde beschrijving Sissend, sluw, satanistisch en een sensueel schaamteloos serpent. Vele dingen kan je over onze Kaa zeggen, maar deze woorden zijn het dus in alle geval NIET! Onze geliefde, gladde vriend is na een lange vakantie in het onderwijs en de givers terug gekropen naar zijn favoriete hol bij de welpen. Jullie kunnen een heel jaar uitkijken naar volgende stoten van onze Kaa:
> Kaa kan zo’n goeie griezelverhalen vertellen, dat ze echt uitkomen (vraag maar aan Baloe, het is echt waar!)
> Kaa heeft een grote zwak voor een bepaalde drank. Als je hem kan verleiden met deze speciale drank, dan durft hij soms gekke dingen doen en de volgende dag heel lang slapen.
> Kaa is zo slim, dat hij ooit eens verschenen in een quiz op de Jungletelevisie. Dit was destijds ‘De Slimste Welp van de Jungle’, gepresenteerd door Erik van Looyevaar. (In de jury zat toen James Kookaburra en Herman Buffelmans

Jacala

Afbeelding met persoon, buiten, person, bril

Automatisch gegenereerde beschrijving Deze krokodil van een vent kan zich meten met de legendarische Uilbeer op vlak van kracht en charme.
Jacala ziet er indrukwekkend uit maar zodra hij naar je lacht zal hij je hart laten smelten!
Ook was hij in een vorig leven ook wel bekend als Patrick, maar helaas zijn deze gloriejaren reeds gepasseerd. Dit jaar heeft onze Jacala er ongelofelijk veel zin in om er een helemaal okidoki piani-smokey jaar van te maken!!!

King Lowie

Afbeelding met boom, buiten, persoon, staand

Automatisch gegenereerde beschrijving Deze jongeman staat altijd klaar voor een avontuur. De voorbije jaren zocht hij samen met zijn vriend meneer den alien naar schatten op andere planeten! Zo vond King Lowie de heilige Orval en heeft hij gevochten tegen een 5-koppig monster met een roze strik en een gele hoed op. Dit jaar zal King Lowie jullie zeker meenemen op de meest maffe avonturen in de jungle.

King Lowie is ook een geboren winnaar. Hij zal er alles aan doen om zijn team naar de overwinning te slepen. Zorg er dus voor dat je deze jongeman met zalmtoastjes naar je eigen team kan lokken. Zo heeft King Lowie naar een spannende strijd ooit eens het taartje van de week gewonnen. Een echte winnaar dus.

Een leuk wist je datje: King Lowie zijn favorieten dieren zijn een fazant, fazant, fazant, fazant, …

Shere Khan

Afbeelding met boom, buiten, gras, plant

Automatisch gegenereerde beschrijving Opgelet iedereen!! Er is een nieuwe sluwe tijger die voor zijn welpjes komt zorgen genaamd Shere Khan. Hij ziet er misschien uit als een reus maar is zeer behulpzaam tegenover zijn welpjes. Hij is zeer snel, avontuurlijk, ondeugend en altijd vrolijk. Met Shere Khan als jullie nieuwe leiding ga jullie zich nooit vervelen en sta altijd open voor spelletjes te spelletjes. Bereid jullie al maar voor voor het jaar van jullie leven!!

Rikki-Tikki-Tavi (Tavi in’t kort)

Afbeelding met persoon, vrouw, haar

Automatisch gegenereerde beschrijving Ook dit jaar zit er een leuke dame in de jungle! Tavi, onze mangoest van dienst heeft er enorm veel zin in om haar eerste jaar in de leidingsploeg bij de welpen te vertoeven. Voor als jullie nog niet weten wat een mangoest is, dat zijn van die dappere dieren die graag met slangen vechten! Oei, als dat maar niet tot problemen leidt met Kaa… Gelukkig heeft Tavi ook een voorliefde voor Orvallekes, dus Tavi en Kaa zullen daardoor goeie kameraden worden.

Tavi zal jullie goed verzorgen en begeleiden! Zij is een zachte leidster, vol nieuwsgierigheid en leert graag nieuwe zaken bij. Dus jullie veel van haar leren, maar zij ook veel van jullie. Hiep hiep hoera voor Rikki-Tikki-Tavi!!

Zondag 2 oktober 14:00 – 17:00

Potjandorie en godallemachies! Onze jungle loopt vol met vreemde wezens, die gaarne al nen keer wortelkens en bloemkolekens eten. Zouden dat aliens kunnen zijn? Of misschien wel van die zeldzame uilberen? (Ahnee, die eten alleen maar stoute welpen…) MOH, dat is het, nu zien we het goed. Die mysterieuze wezens zijn gewoon een nieuwe troep kapoenen die geëvolueerd zijn tot kersverse welpen! Maar oude Baloe weet niet of hij alle namen meteen gaat kunnen onthouden, hoor. Wat denken jullie ervan? Spelleke speeddaten? Allez, we zijn toch met genoeg?

Zondag 9 oktober 14:00 – 17:00

Hoe snel zijn jullie?
Ik wil hier wel eens bewijzen van zien. Volgens mij zijn jullie helemaal niet snel.
Ik heb wel een paar dingen om dit te testen. Of zijn jullie sneller in groep? Gelukkig kan ik dit ook wel testen. Hoe presteren jullie onder druk? Hoe goed zijn jullie in zoeken? Zijn jullie de naam welpen waardig dit alles zullen we vandaag testen.

 

Zondag 16 oktober 14:00 – 17:00

Ohnee! De uilbeer is gevangen door de vieze gemene trollen. De uilbeer heeft hulp nodig! Kan jij je bewijzen als welp en de uilbeer redden van de trollen?
 

Zondag 23 oktober 14:00 – 17:00

Oei oei oei, dit is hier een tikkende tijdbom! Enkele ongedoopten uit Zaffelare hebben het boek van Alain Provist gestolen. Ze hebben zelf enkele Polen met een accent uit de gebuurte van Gdansk meegenomen om ons te bestelen. Gelukkig laten wij echte Scoutsers ons niet doen. Gelukkig is Meneer den Alien een goede vriend van Kaa en King Lowie. Meneer de Alien heeft de dieven gevonden. Via zijn mysterieuze aanwijzingen kunnen we het boek terug vinden. Help jij het boek te vinden zodat we het terug naar het lokaal kunnen smokkelen?

Zondag 30 oktober 14:00 – 17:00

Shere Khan en Baloe kwamen net terug van hun reis naar de planeet Jamaica toen ze op het dorp Tavi zagen. Tavi liep de bakkerij Tomalyne binnen en kocht 56 crêmekoeken, en dat vonden Baloe en Shere khan vrij veel, dus besloten ze haar te volgen. Ze ontdekten dat Tavi stiekem een smokkelaar is die werkt voor meneer den Alien, die al gaarne nekeer een crêmekoekske lust! Helpen jullie Tavi met smokkelen? Of gaan jullie samen met Baloe en Shere Khan de crêmekoeken bemachtigen en zelf opeten?

Zondag 6 november 14:00 – 17:00

Kennen jullie allemaal het spel clash of clans???? Voor de welpjes die van draken, tovenaars, ridders en koninginnen houden is dit zeker iets voor jullie. Vandaag mogen jullie jullie ware ridder of koningin naar boven halen. Dit gaan jullie zeker nodig hebben voor eventueel draken te kunnen verslaan.

Zondag 13 november 14:00 – 17:00

Oude Baloe en bijna-zo-oude Kaa zaten op hun gemakje te kijken naar het Welpenjournaal, toen plots de Jungleomroeper Danira Boukriss Terkestinkdier het volgende wist te vertellen: “Gisterenavond is er een kleine meteoriet gevallen in de jungle. Professor Gobezwijn is al op onderzoek uit gegaan en er is een vreemde materie in de gevallen steen teruggevonden. Gobezwijn heeft deze materie ‘Welponioum’ genoemd. Welponium is een nieuwe stof dat alle oude brandstoffen zou kunnen vervangen, waardoor de prijzen van benzine, elektriciteit en honingdrank terug kunnen dalen. Meer info na het weer met Sabine Hagetornvalk en Frank De Bosmuize.”.

Amai, dachten de beer en de slang. Wij willen ook wel wat Welponium voor onszelf! Ze roepen dus alle welpen en medeleiders op om deze zondag mee te graven en mijnen om het zeldzame goedje te vinden.

Zondag 20 november 14:00 – 17:00

Jacala is aan het proberen om iets sportiever te zijn, maar hij merkt wel dat dit alleen niet zo leuk is.
De rest van de jungle hopen daarom dat de leiding en alle welpjes hem daarbij zullen helpen! Loop, gooi, sla en ontwijk! Welk groepje kan zich de beste van de welpen noemen. Dit zullen we snel te weten komen.

Zondag 27 november 14:00 – 17:00

Chips!! Shere Khan zijn monster is ontsnapt en kan hem niet alleen vangen. Hij heeft hulp nodig!! Hij heeft een paar sterke welpen nodig en heel veel welpen om het monster van Shere Khan terug te vangen.
 

Vrijdag 2 december (uur wordt nog meegedeeld)

Ja lap, Kaa heeft zich weeral eens vergist. Naar het drinken van een paar Orvalletjes met meneer de Alien heeft Kaa per ongeluk de paashaas uitgenodigd voor het sinterklaasfeestje. En de paashaas is veel te klein om alle pakjes te vervoeren. We zullen bij deze activiteit nog extra veel moeite moeten doen de Sint toch nog naar Oosteeklo te halen. Door een heel jaar braaf te zijn en veel sinterklaasliedjes te zingen, zal hij misschien nog afkomen.

Zondag 11 december 14:00 – 17:00

Kaa zat rustig een telefoonboek te lezen op zijn kamer toen hij plots uit zijn raam Jacala en King Louie zag staan. Ze belden aan bij Kaa en renden toen hard weg! Kaa had echter door dat ze hem voor het lapje hielden en deed dus niet open. Wat hij wel deed is de draadjes van de deurbel omwisselen, zodat er elektriek stond op de deurbel! Kaa ging weer verderlezen op zijn kamer toen hij plots een kreet uit zijn raam hoorde, en toen hij vol verwachting en trots naar buiten keek zag hij daar die arme man van de bezorgingsdienst liggen!! Komen jullie Kaa helpen om uit de handen van de politie te blijven?

Zondag 18 december 19:00 – 21:00

Joepppiieeeee!!!! Filmavooondd!!! Dat betekend chips, popcorn en frisdrank of water. Deze avond gaan we met zen allen gezellig een filmpje kijken. Doe maar allemaal jullie pyjama aan zo word het 100000 keer gezelliger. Breng ook eventueel allemaal jullie eigen bekertje mee, de snacks en drinken regelt jullie lieftalige leiding zelf wel.

Bij vragen of opmerkingen kunnen jullie een mailtje sturen naar houtekietwelpen@gmail.com of bellen naar

Baloe                                    +32477563820

Kaa                                       +32494800795

Jacala                                  +32474057063

King Lowie                            +32468245559

Shere Khan                          +32484997970

Tavi                                      +32493887517

 
 1. Jonggidsen en Jongverkenners

Whatsupp jongiverzzz

Zijn jullie klaar voor het nieuwe jaar? Een nieuw begin we vliegen er in!

Lachen gieren brullen, jullie zullen er dit jaar van smullen. En moet de leiding niet te veel op jullie brullen! 😉

We gaan jullie veel bijleren en dat meerdere keren! Maak je graag al eens een vuur? Dan ben je klaar voor dit nieuwe avontuur! We leren jullie technieken zoals sjorren zonder al te veel te knorren. Sjorren of kompas schieten wij gaan er alvast van genieten! We leren jullie een rechtelijnschets en beginnen het jaar met een klets !

Voor het nieuw begin rammen we er al graag wat regeltjes in:

 • *Kom altijd met de fiets dan kom je niet voor niets.
 • *Perfect uniform is een must, zo krijg je de leiding gesust.
 • *Respect komt van twee kanten, zo blijven we allemaal goede scoutsklanten.
 • *ongewenst intiem contact wordt vermeden. Zo blijven jullie allemaal top leden

En dan is het nu tijd voor jullie leidingsvoorstelling!!!!

Geen beschrijving beschikbaar.Remco (Familiale Bever):

Deze losbol zit vaak met zijn hoofd in de wolkjes. Hij is een gloednieuwe wind in de jonggivergroep, maar zal jullie allemaal omver blazen. Hij heeft enorm veel fantasie en houdt van gekke verhalen. Soms is het goed om hem even met de voetjes op de grond te houden. Zijn enthousiasme sleurt ons allemaal mee ook als het wat minder tof is. Met hem valt veel te beleven.

Geen beschrijving beschikbaar.Maud (Levenslustige Wasbeer):

Maud zal jullie met haar charmes allemaal rond haar vinger winden. Deze charmante jongedame heeft ook wel de bijnaam maud superscout. Gelukkig is ze zeer verdraagzaam en zal ze niet snel boos worden. Ze is heel erg speels en is een vrolijk figuur binnen onze groep! Ze bewaard graag de rust en is niet echt een fan van drama. Deze gezellige jongedame kan wel eens gek uit de hoek komen!! Pas dus maar op voor onze opgewekte en vrouwelijke energie bom!

Robbe (Gereserveerde Kaketoe):

Geen beschrijving beschikbaar.Robbe is een  gereserveerd persoon, gereserveerd voor de Jonggivers dus! Hier zal hij dit jaar zeker ontplooien. In zijn eerste jaar als leiding kan hij uitbloeien  tot een topleider! Eens jullie hem kennen zullen jullie zien dat zijn creativiteit heel vaak naar boven komt. Neem jullie woordenboek er alvast bij want hij durft wel nog alle moeilijke woorden gebruiken. Wees er dus maar van gerust dat jullie elke vergadering naar huis gaan met minstens één nieuw woord. Vanaf jullie doorhebben hoe hij in elkaar zit zullen jullie er helemaal weg van zijn!

Vic (Toegewijd Sikahert):

Geen beschrijving beschikbaar.Jongdames hou jullie vast! Smeer jullie borst al in want Vic zal al jullie meisjes harten stelen! Deze handige Harry in de jonggiverleiding zal jullie alle kneepjes van het vak leren en jullie opleiden tot superscouten. Hij kan soms wat wild uit de hoek komen, maar dat is maar schijn! Zijn teder hartje is klaar om jullie allemaal op te nemen in de groep. Hij is zeer afwachtend en zal niet snel aanvallen. Hij staat alvast te popelen om jullie enorm veel bij te leren!

Aline (Zorgzame Spreeuw):

Geen beschrijving beschikbaar.Dit lieve poesje zal niet snel boos worden en komt met iedereen goed overeen. Ze is zeer teder en een beetje ons moeders type in leidingsgroep. Ze ontvangt iedereen graag met open armen en heeft een luisterend oor. Let er voor op dat ze haar haren niet moet rechtzetten! Maar dan zal het waarschijnlijk wel terecht zijn. Je kan echt enorm hard op haar rekenen en alles in vertrouwen aan haar zeggen. Ze komt graag eens knuffelen bij de mensen die haar lief behandelen.

Jenny (Gedreven Tupaja):

Geen beschrijving beschikbaar.Jenny is een beer met een zeer luide brul, maar ze zal niet brullen als het niet nodig is. Ze heeft wel enorm grote poten dus zorg ervoor dat je er niet op trapt, want dan zal je opgegeten worden! Je hoeft niet bang te zijn voor haar want ze beschermt haar jongen met heel veel moed. Met haar berenmacht vermorzelt ze alle vijanden. Jullie zijn dus helemaal veilig bij deze leidster.

Zondag 2 oktober 14:00-17:00
Elaaaa vandalen, ga eens van ons terrein af!! Of wacht, zijn jullie die smerige ratten die elke week Ter Walle onveilig komen maken? In dat geval zijn jullie enormmmm welkom, maar eerst en vooral moeten wij elkaar een beetje beter leren kennen. Zo weten we dan ook onmiddellijk met wie wij Oosteeklo City wekelijks geluidsoverlast gaan bezorgen. LETSGOOOOOO!

Zondag 9 oktober 14:00-17:00
Jah lap ee, die oudjes van De Aster hebben naar tschijnt allemaal corona gekregen. Blijkbaar hebben ze voor de zoveelste keer een veel te grote bingo gespeeld in een veel te kleine zaal. Maja kijk, nu da ze allemaal niet meer kunnen ruiken gaan we er gewoon gebruik van maken. We hebben nog wat salami, ketchup, hot dogs, cornflakes en kweet niet wat allemaal van op kamp over. Natuurlijk gaan we da eten ni zomaar weggooien in de vuilbak want da zou maar zonde zijn. Eén ding is zeker, da eten is niiiiieeeetttt meer te vreten dus bereid u maar al voor op het ergste.

Zondag 16 oktober 14:00-17:00
Aangezien da al die jonggivers elke week uren in de wind stinken heeft die super coole leiding van jullie er iets op gevonden! Trek under caoutchouc botten maar aan want we gaan under ne keer wassen in de schoonste beekskes van Oosteeklo Cityyyy

Zondag 23 oktober 14:00-17:00
Ela weer int boekske willen kijken om te zien wat we vandaag gaan doen?! EWEL GE MOOGT HET NIET WETEN! Eén ding is al zeker: breng uw veloke maar mee! Maak maar daje komt en alles komt dik in orde! Tzal wel weeral plezant zijn gelijk elke week zeker...

Zondag 30 oktober 20:00-22:00
Ik ben de geest van Halloween en laat je verschrikkelijke dingen zien. Kom deze avond mee jagen op onze lokaalgeest! We gaan samen lekker griezelen! Verkleed je dus alvast in jullie beste griezelkostuum! In jullie broek plassen is deze avond voor één keer toegestaan mwuahahahhahahaha.

Doe jullie best, we geven een prijs voor de best verklede jonggiver!


Zondag 6 november 14:00-17:00
Deze ochtend is er een Oosteeklonaar vermoord! Deze moordzaak moest tot in de puntjes uitgeplust worden door de jongens en meisjes van scouts Oosteeklo! Wie, wat, waar, hoe laat, hoe??? Zou Oika hier iets mee te maken hebben? Of is het Bart ? Die Raf omverreed? Moeten we kijken naar Pieter? Heeft hij zijn dartspijlen misschien misgooit? Of is het Stef, die deze persoon in de composthoop heeft opgesloten?  Kom en zoek mee met ons naar de vuile dader !! (Alle jonggivers die niet met de fiets komen, zullen ook vermoord worden.)

Vrijdag 11 november
Wapenstilstand kerk: (uur nog mee te delen)
Deze ochtend is het herdenking van de wapenstilstand in 1918. Wees Allemaal in perfect uniform aanwezig.


Vrijdag 11 november 19:30-22:30
ZOEK DEKKING, ZOEK DEKKING!! Vandaag is het wel 104 jaar geleden dat er wapenstilstand was tijdens de 1ste wereldoorlog, maar vanavond is er een oorlog uitgebroken in Oosteeklo. Onze buur gemeentes hebben de oorlog met ons verklaard! Evergem stuurt een leger van wanebe Eddy Wally’s en Kaprijke hun luchtmacht van vliegende kabouters  om ons geliefde gemeente Assenede binnen te vallen. Kaprijke en Evergem hebben namelijk een verbond gesloten! Het brotscheibe verbond. Na een snelle hulpkreet wil enkel Zelzate ons te hulp schieten. Om deze oorlog te kunnen winnen zullen we het geheime tegen offensief (schmelzkäse) moeten uitvoeren zodat Zelzate de tijd heeft om haar leger van marginale johny’s op scooters te sturen. Wij gaan jullie met ons vliegmachine in het vijandig gebied droppen zodat jullie als echte paracommando’s een belangrijk strategisch gebied van het brotscheibe verbond in handen kunnen nemen. Het vadergemeente rekent op u!

Zondag 20 november 14:00-17:00
Ja gasten, het is zover, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind is vandaag! Eindelijk krijgen jullie jullie verdiende recht op inspraak over de leiding, eindelijk worden jullie niet meer gepest door ons en ukkies genoemd door de givers, eindelijk een greintje respect!!!! Dat, of de leiding is het vergeten, lapt het compleet aan hun laars en forceert jullie voor de 400ste keer schipper mag ik overvaren spelen. Wie weet wie weet wat het zal worden, maar als wij het herinneren zullen we wel ons best doen jullie te entertainen, de andere leiding heeft toch al de high score op schendingen van de kinderrechten gehaald dus we moeten niet meer proberen!

Zondag 27 november 14:00-17:00
Ja gastjes, jullie hebben het aan jullie been hoor. Den Robbe heeft nog altijd traumas van nen jaar dat den hudo was ingestuikt en hij de schrik van zn leven heeft gehad. Hij gaat ons dus weer ne keer forceren wa technieken aan te leren, maar geen zorgen! Remco en Vic stoppen er nog wel wat plezier in! Dus vandaag gaan we sjorren, kompasschieten, kaart lezen en nog veel andere saaie dingen. Wees gewoon maar blij dat de leiding jullie geen afwas forceerd te doen voor het kamp! En leer van jullie ouders nog maar wat koken aan want er waren een paar leidingetjes vorig jaar niet goed van wat jullie in die potten hebben bekokstoofd

Vrijdag 2 december
Uur nog te bespreken
Ja makkers! Het is weer zover, die ouwe bebaarde man doet weer eens zijn ronde voor alle (brave) kinderen wat op te vetten en cadeautjes te geven. Maar de grote vraag dit jaar is natuurlijk of JULLIE braaf zijn geweest! Jaja, het crapuul van Oosteeklo gaat persoonlijk onderzocht worden door de wijze Sint-Nikolaas zelve! Maar zolang jullie niks hebben mispeuterd hebben jullie niks te vrezen. (Dus wees maar al bang want de straffen gaan niet prettig zijn...)

Zondag 11 december 14:00-17:00
Owla gastjes, tis deze week een beetje een rare vergadering, na ietsje teveel "appelsap" te hebben gedronken samen met de pieten van de Sint is den Robbe ergens in een bos neergestuikt en zit al ne gansen week aan het overleven op denneschors , konijntjes achterna te lopen en een (niet verse) onderbroek. We hebben ulder hulp nodig om hem terug naar de beschaving te trekken en hopelijk zijn we vlug genoeg dat em nog niet heel de begijnenakker heeft neergefikt en misschien leren jullie nog wat survivaltips van hem onderweg ook!

Zondag 18 december 14:00-17:00
Amaiii, hoe zien jullie er nu weer uit? Vettig haar, 10 kilo verdikt, een gezicht tot op de grond,... Zo herkennen wij jullie niet hoor. Ahjaaaaa juist, tzijn examens voor die kleine mannekes. Gelukkig is Remco al afgestudeerd als dokter en kan hij jullie een voorschriftje schrijven om even tot rust te komen op de scouts. Aline zal een ik-weet-alles-pilletje maken int labo. Maud zal jullie de perfecte tips en tricks geven over 'Hoe praat ik tegen een leerkracht?' met haar logopediekennis. (Zo kan je een leerkracht om je vingers winden en ben je zeker van 80% op je rapport). Vic gaat jullie een energieboost geven met zijn elektriciteitskabeltjes. Jenny zal die spiertjes losmaken met haar fitnesservaring. En als kers op de taart maakt Robbe een mega cool fantastisch real life video game spel want dat doet hij namelijk elke dag op school. Ik hoop da jullie (maar vooral de mamatjes en papatjes) nu helemaal overtuigd zijn van deze ideale examen ontspanning mix en kunnen jullie ontsnappen van die traumatiserende studeerplaats.

Dinsdag 27 december 9:00-11:00
Jaaaa mannekes, this DE tijd vant jaar he. En zij maar zeker de kerstman is zeker benieuwd of al die hoe hoe hoes een beetje braaf geweest zijn. Vandaag ist eens een uitzonderingeke SCOUTS IN DEN OCHTEND! Als ge niet vlug uit uw bedje kruipt zijt ge volgens de kerstman een stout scoutserke HA.

Bij vragen of opmerkingen kunnen jullie een mailtje sturen naar houtekietjonggivers@gmail.com of bellen naar

Aline                                    +32474687487

Vic                                       +32477351132

Maud                                    +32477351132

Remco                                  +32478475157

Jenny-Lee                            +32475211475

Robbe                                   +32474403343

 

Gidsen en VerkennersGivers

Jammer genoeg moeten jullie afscheid nemen van Jenny, Remco, Jappe en Vic. Ze wouden geen leiding meer geven aan jullie. Jenny wil op zoek gaan naar knappe papa’s bij de jonggivers. Remco denkt dat hij wel op een veldbed mag slapen bij de jonggivers. Jappe wil liever verhaaltjes vertellen aan de welpen en Vic is Jenny gevolgd. Maar niet getreurd we hebben een nieuwe slachtoffers gevonden die aan jullie leiding willen geven.

Haal jullie uniformen maar terug uit de kast want we vliegen er weer in!

Eerst nog enkele regeltjes:

 • Perfect uniform das altijd een must.
 • Nen velo das ook aan te raden.
 • N’en GSM dat laat ge thuis of geef ge af aan de leiding.

Maar nu de moment suprême….

DE LEIDING!

Arthur (Schalkse Fret)

Deze krullenbol is helemaal klaar voor een jaartje bij de givers! Arthur is soms een beetje een warhoofd. De kampbrief heeft hij vorig jaar 4 keer moeten sturen naar de ouders voordat alle info juist was. Gelukkig dat hij geen takleider niet meer is. Deze jongeman staat wel altijd open voor een pintje en gezellig babbeltje.

Marie (Expressieve Mustang)

Afbeelding met persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving Givers, wees waakzaam, de groepsleiding zit in jullie tak en houd jullie iedere seconde waakzaam in het oog. Maar laat haar zeker ook niet uit jullie ooghoeken verdwijnen want er staan wel enige stoten op haar kerfstok. Ze lijkt voornamelijk geobsedeerd door WC's. Laat ze haar gsm toevallig niet achter in een wc-pot, dan sloopt ze er wel een (da was maar ééne keer, ÉÉNE KEER). Maar alle gekheid op een stokje, Marietje zal jullie fantastisch verzorgen en jullie een fantastisch scoutsjaar bezorgen.

Ps. MARIE HEEFT DIKKE…(Groetjes Jappus)

Serge (Charmante Salangaan)

Afbeelding met persoon, binnen, mensen, groep

Automatisch gegenereerde beschrijving Deze knappe jongen is sergé van den bissou. De zoon van zijn vader! ~Berny. Moest ge den Berny ni kennen… hou u maar vast zulle wan me Berny ist altijd feest zeker alst ij de rocketshot bovenhaalt. En zoals den Berny zegt is de Sergé gelijk zijn vader. Zij dus ma zeker dat altijd feest zal zijn. Sergé is ook heel populair bij de meisjes! ~Berny. Dus maak maar da ge goe oplet als ge nood hebt aan een vrouwtje want sergé is de pussymaster. Met zijn magistrale lijf en de gladde trucskes geleerd van de Berny en bevestigd door zijn vrouw Françoise ~Berny. Kan da ook ni anders! Allee were genoeg gezeverd. JOOOOOW

Casper (Handige Schroefhoorngeit)

Afbeelding met persoon, binnen

Automatisch gegenereerde beschrijving Applaus! APPLAUS!! Want Pasper Ce Dauw gaat zich van zijn beste kant tonen om jullie te entertainen dit jaar! Handicappie is niet alleen handig met het smeden van messen en rozen, ook van steekkarren weet hij iets af… Daarnaast heeft deze geit nog veel kwaliteiten waar jullie doorheen het jaar achter zullen komen ://

Afbeelding met binnen

Automatisch gegenereerde beschrijvingLisa (Georganiseerd Zeepaardje) (takleidster)

Moh! Ons Lisa! Dat is nu nekeer plezant seg. Jullie kennen Lisatje waarschijnlijk als een braveke en een stilleke maar geloof ons: niets is minder waar. Na een pak friet kunde ze van een kilometer afstand al horen en als ze een slechten dag heeft, geefde ze best geen pintje. Maar da’s nog niet alles… Ons Lisa gaat er alles aan doen om er een super megacool deluxe jaar van te maken!

Zondag 2 oktober 14:00-17:00

What the dipshit!!!! Horen wij hier juist dat er efkes boefjes, gangstertjes, bandietjes en galgenbrokjes zijn ontsnapt uit ons scouts… Hopelijk kan Serge zijn camineet gebruiken zodat we die kleine ratten snel terug vangen.

Zondag 9 oktober 14:00-17:00

Ok motherfuckers tis tijd voor nekeer wa crazy shit. Kent da wel zotten boel. Zo van dienen boel da u tebels van door uwe pull komen. Alle da ga me proberen toch wan gelijk ge wel weet zalt den boel weer me handen en voeten aan een hangen ma nu zij me allesinds al gemotiveerd om zotte shit voor te bereiden ma verwacht toch ma ni te veel.

Zondag 16 oktober 14:00-17:00

We gaan sleutelen, prutsen en knutselen. Vandaag is er maar 1 doel, zo snel en fancy mogelijk zijn. Tga plezant worden vandaag (hopelijk) dus allemaal braafjes naar de scouts komen.

Zondag 23 oktober 14:00-17:00

“Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Nee dat is het niet! Het zijn de givers die je aan de hemel ziet!!” Vandaag doen wij iets met land zee en lucht ofzoiets.

Zaterdag 29 oktober 20:00-22:00

Dag givers, aangezien jullie allemaal in jullie broek pissen omdat jullie bang zijn in het donker hebben we unaniem besloten om geen avondactiviteit meer doen.

PRANK

Bereid jullie maar voor op enge vergadering in het donker! Moehahahaha

Zondag 6 november 14:00-17:00

Vandaag is er een middagje vol met puur plezier! Haal de kapoen in jullie maar terug naar boven want we vullen de middag met old school spelletjes. Maar no worries want we geven er een xtreme kantje aan. 😉

Zondag 13 november 14:00-17:00

Ja muut grote malleuren eur! Emme geld nodig. Maak ni uit hoe we da krijgen ma der zijn al ideeën. Eerst hadden we gepeisd om Serge (van den bissou) zijn lijf te verkopen wan ‘die is heel populair bij de meisjes!’ ~Berny. We hadden ook nog gedacht om baksteentjes coke te verkopen. Schijnt is er daar een goeie markt voor ma dan lazen we dat wa illegaal is dus geen goe plan. Ons laatste gedacht is volgens ons het beste en het plezantste! Moet just maken da ge beetje proper gekleed zijt en al een klein beetje startkapitaal hebt. En me proper bedoel ik chique. Kostuumpjes en jurkjes baby!

Zondag 20 november 14:00-17:00

Arriba arriba, vandaag is de verjaardag van de Mexicaanse revolutie, herhaal jullie spaans nog maar eens, zet je sombrero op en bereid je mentaal voor op een revolutie in Oosteeklo en veel taco's.

Zondag 27 november 14:00-17:00

Kent ge zo het BK gsm-werpen? Awel wij gaan vandaag ne variant daarop doen, in de plaats van gsm’s gaan we kijken hoever we de eerstejaars kunnen werpen. Kom zeker af als ge nog jackass-toestanden wilt meemaken ;))

Vrijdag 2 december (uren volgen nog)

Den ouwen vent is terug in het land! Bereid jullie maar voor om een dwaas opdrachtje te doen terwijl anderen erop staan te kijken.

Zaterdag 10 december 20:00-22:00

Vandaag is het tijd voor tha battle of tha year! Ons lokaaltje wordt omgetoverd tot een oors van verderf en een echte warzone😈 Doe allemaal maar een camouflagejurkje aan en fix een nerfgeweer bij een of andere rijke vriend want vanavond gaan we derop losschieten. #rattattatttataaaa #oekraïneisernikstegen

Vrijdag 16 december 20:00-22:00

Tis aast Kerst dus we hadden gepeisd aan een wakko feestjen. Gamme beginnen bij een lekker dinertje. Kent da wel een taloor me wa vettigen boel op. En tan goe dessertjen voel u geroepen om iets te maken en mee te pakken! De verwachtingen liggen hoog!! En tan maken we der een nie zo vuil feestjen van he want meuge me nu drinken ma we kunnen der wel een gezellig bijeenkomstje van maken me wie weet wa secret santa gedoe.

Zondag 29 januari 14:00-17:00

Eerst en vooral een gelukkig nieuwjaar, een zalige kerst en een vrolijk pasen gewenst. Vlak na onze examens moeten wij toch wel direct weer leiding geven aan die givers zeker. Wat gaan we deze week weer eens uitvreten? Een blad steen schaar tornooi? Een spelletje saboteur? Misschien gaan we gewoon 3 uur slapen. Tzal alle sinds plezant zijn.

Contactgegevens

E-mail                    houtekietgivers@gmail.com

Lisa (takleidster)  0474 06 16 73

Marie                    0471 21 99 66

Arthur                   0495 53 72 43

Casper                   0472 72 13 08

Serge                    0471 42 63 50

 
 1. Jin n

Dit jaar hebben we spijtig genoeg geen jin, maar dat wilt zeggen dat het er volgend jaar extra heftig aan toe zal gaan!!!!

Uniform

Ons uniform bestaat uit een scoutshemd, groene broek of rok en das.

Een das kan je verkrijgen op het lokaal voor de prijs van € 5.

Daarnaast verkopen we een ledentrui. Deze is niet verplicht en kan je kopen voor de prijs van € 35.

hemd
Hieronder vind je de kentekens die verplicht en niet verplicht zijn op het scoutshemd.

Nr.

Kenteken

Uitleg

1

Wat? Het huidige jaarkenteken

Waar? Boven de rechterborstzak

Opmerkingen?

Gratis te verkrijgen op de scouts.

VERPLICHT

2

Schermafbeelding 2013-09-08 om 13.40.53.png

Wat? Het groepslintje

Waar? Onder de schoudernaad van de rechtermouw

Opmerkingen?

Gratis te verkrijgen op de scouts.

VERPLICHT

3

https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/files/paginas/kennismaken/beeldvorming/kentekens/jin.JPGSchermafbeelding 2013-09-08 om 13.46.22.pngSchermafbeelding 2013-09-08 om 13.46.33.pngSchermafbeelding 2013-09-08 om 13.46.40.pngSchermafbeelding 2013-09-08 om 13.47.04.png

Wat? Het takkenteken

Waar? Onder het groepslintje op de rechtermouw

Opmerkingen? Welk takkenteken op je hemd moet, hangt af van de tak waarin je zit. Enkel het teken van jouw tak moet op je hemd genaaid worden.

Gratis te verkrijgen op de scouts.

VERPLICHT

4

Wat? Het kenteken "België"

Waar? Boven de linkerborstzak

Opmerkingen?

Te koop voor € 0,60 op de scouts.

VERPLICHT

5

Wat? Het kenteken "Oost-Vlaanderen"

Waar? Bovenaan op de linkermouw

Opmerkingen?

Te koop voor € 0,75 op de scouts.

NIET VERPLICHT

6

Wat? Het internationale scoutskenteken

Waar? Onder het kenteken "Oost-Vlaanderen" op de linkermouw

Opmerkingen?

Te koop voor € 1,75 op de scouts.

NIET VERPLICHT

7

Schermafbeelding 2013-09-08 om 14.08.01.png

Wat? Het beloftekenteken

Waar? In het midden van de linkerborstzak

Opmerkingen?

Het bovenste kenteken moet op je hemd vanaf de belofte bij de welpen.

Het onderste kenteken vanaf de belofte bij de jonggivers.

Gratis te verkrijgen op de scouts.

VERPLICHT

 

WAT IS UITPAS MEETJESLAND?

De UiTPAS is een spaar- en voordeelkaart voor zowel sport, cultuur als jeugdactiviteiten, voor alle inwoners van Assenede, Eeklo, Kaprijke en Wachtebeke!

Een spaarkaart…

Bij elke deelname aan een vrijetijdsactiviteit spaar je punten. Dit kan bij een gratis of betalend aanbod alsook bij een langlopende reeks of een éénmalige activiteit. Voor elke deelname krijg je 1 UiTpunt.

… én een voordeelkaart!

Ruil je gespaarde punten voor een korting op bv. een toegangsprijs, een gratis drankje, een gadget…

PRIJS EN VERKOOPPUNTEN

De prijs van een UiTPAS is eenmalig te betalen en is onbeperkt geldig.

Kinderen en jongeren tot 26 jaar betalen 2 euro.

Boven de 26 jaar betaal je 5 euro.

 

De UiTPAS is te verkrijgen in volgende verkooppunten:

 • Bibliotheek Assenede, Sportstraat 2a, 9960 Assenede
 • Bezoekerscentrum Boekhoute, Boekhoutedorp 3, 9961 Boekhoute
 • Dienst Vrije Tijd, Sportstraat 2a, 9960 Assenede
 • Gemeentehuis Assenede, Kasteelstraat 1-3, 9960 Assenede
 • Lokaal Dienstencentrum de Piramide, Moestuinstraat 22, 9960 Assenede
 • Sporthal Assenede, Kapelledreef 4, 9960 Assenede

PUNTEN SPAREN BIJ ONS?

U kan punten sparen bij elke deelname aan:

 • Een volledig scoutsjaar (12 punten)
 • Een "speciale" activiteit (1 punt) bv. startdag, uitstappen, Mini Marginalos...
 • Een weekend en/ of kamp (1 punt per dag)

U kunt dit doen op twee manieren:

Het UiTPAS-nummer doormailen naar de groepsleiding (houtekietgroepsleiding@gmail.com)

Of de UiTPAS afgeven voor of na een vergadering aan de groepsleiding

Als u vragen heeft over de UiTPAS mag u ons altijd contacteren.

 
 
 

Hopper

Antwerpsesteenweg 242, 9040 Gent (St Amandsberg)

09/223 84 42

winkel.gent@hopper.be

Open op woensdag, donderdag en vrijdag van 14u tot 18u. Zaterdag van 10u tot 12u en van 12u30 tot 18u.

O 1 1 0 1 G

Werkten mee en zijn bedankt voor het schrijven:

Aline Cocquyt, Arthur Coopman, Bart De Bock, Casper De Pauw, Davy Van Hecke, Elias Cocquyt, Emile Scheir, Emmely De Walsche, Jappe Van den Abeele, Jenny-Lee Van den Eeckhout, Liam Vyncke, Lisa De Clercq, Louis Verzee, Manon Van den Berghe, Marie Vanslembrouck, Mathias Vyncke, Matthis Van Den Berghe, Maud De Causmaecker, Oika Buysse, Remco Berloo, Robbe Heyde, Roel De Roo, Serge Beert, Stef Vanslembrouck en Vic Verschuere.


Je vindt ons op facebook onder “Scouts Houtekiet Oosteeklo” of bekijk onze website: www.scoutsoosteeklo.be

De V.U. excuseert zich voor mogelijke schrijffouten in dit boekje. Deze zijn dan ook helemaal de schuld van Vic Verschuere, door teveel achter Charlotte te zitten op surfkamp en daarna weer bij Jenny te blijven slapen, had hij geen tijd meer om het boekje te overlezen.